A magyaroknak üzentek a románok Bulgária ellen


A szurkolók nem mentek el szó nélkül a történelmi pillanat mellett.

Magyarellenes rigmusokkal nyitották a Bulgária elleni felkészülési mérkőzést a román szurkolók, akik a mérkőzés elején, hosszú percekig azt skandálták: „Trianon, Trianon”, számol be a gsp.ro oldal.

A mérkőzést június 4-én, azaz a szégyenletes trianoni békediktátum 104. évfordulóján rendezték, erre reflektáltak a szurkolók.

A gsp.ro rendkívül tárgyilagosan emlékeztet, hogy a „trianoni egyezmény húzta meg a határt az újonnan alakuló magyar állam és szomszédjai, azaz Ausztria, a Szerb, Horvát, Szlovén Királyság (ebből alakult később Jugoszlávia), Románia és Csehszlovákia között… Konkrétan, a trianoni szerződés kimondta, hogy Erdély jogilag Romániához tartozik”, írja a portál.

A szerző arról sem feledkezett meg, hogy a győztesek részéről 16-an írták alá a szerződést a vesztes Magyarországgal. Még a magyar aláírók neveit is említi, igaz, olyan formában, hogy azok alapján nem igen gondolnánk, hogy magyarokról van szó: Benárd Ágost Gaston de Bernard, Tordai Drasche-Lázár Alfréd Artúr Béla pedig Alfred Drasche Lazar de Thordai néven szerepel a cikkben…

Maga a mérkőzés gól nélküli döntetlenre végződött, miután a második félidő elején a Denis Man révén a románok büntetőt hibáztak.

fotó: frf.ro

A rovat legfrissebb hírei