Egy ideig nem nézhetnek európai kupameccset Sepsiszentgyörgyön


Jó hírt kapott viszont egy másik erdélyi tábor, győzött a közelség.

Az előzetes hírekkel ellentétben mégsem Sepsiszentgyörgyön játssza hazai meccseit az európai kupákban a Vajdahunyadi Corvinul együttese, adta hírül a kupagyőztes egyesület, hanem Nagyszebenben.

Mint ismert, a második osztályban szereplő Corvinul hatalmas szenzációt okozva nyerte meg a labdarúgó Román Kupát, kivívva ezzel a jogot, hogy részt vehessen az Európa Liga első selejtezőkörében. Csakhogy a csapat stadionja nem alkalmas nemzetközi mérkőzések megszervezésére. Ekkor került a képbe a Sepsi, Diószegi László tulajdonos felajánlását pedig úgy tűnt, a vajdahunyadiak el is fogadják.

Aztán végül mégis Nagyszebenre esett a klub vezetőinek választása. Ami abból a szempontból mindenképpen érhető, hogy Nagyszeben 130 kilométerre és másfél órás autóútra fekszik Vajdahunyadtól, míg Sepsiszentgyörgyig 288 kilométert kellett volna megtennie csapatnak és szurkolónak egyaránt, közel négy óra alatt. Arról nem is beszélve, hogy a csapat Nagyszebenben nyerte meg a kupát, így érzelmileg is kötődik a stadionhoz.

Mindenesetre a Corvinul vezetői nyilvánosan is megköszönték Diószegi nagylelkű felajánlását.

Időközben az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) azt is közzétette, ki lehet a Corvinul ellenfele az EL első selejtezőkörében. Mivel az erdélyiek nem kiemeltek, így a június 18-én esedékes sorsoláson a magyar kupagyőztes Paks, a lengyel kupagyőztes Wisla Krakkó, a ciprusi kupagyőztes Pafosz, a moldovai Sheriff Tiraspol vagy a szlovén Maribor közül kerülhet ki Florin Maxim csapatának ellenfele.

Az első mérkőzést július 11-én, a visszavágót július 18-án rendezik. Siker esetében a Corvinul az EL második körében, vereség esetén pedig az Európa-konferencialiga második körében folytatja a Vajdahunyad, négy európai mérkőzése tehát biztosan lesz az együttesnek.

fotók: https://www.facebook.com/fccorvinul1921

 

A rovat legfrissebb hírei