Egy döntetlennel zárta a világbajnokságot Székelyföld


Csütörtökön két vereséggel búcsúztak a lányok.

Nem jutott be a CONIFA, a Független Labdarúgó Egyesületek Szövetségének női világbajnokságának döntőjében Székelyföld, miután Albu László tanítványai csütörtökön mindkét mérkőzésüket elveszítették.

Tibet visszalépésével alaposan megváltozott a torna programja, a három megmaradt résztvevő így kétszer is összecsapott egymással a norvégiai Bodö városában. Az északi sarkkörtől is északabbra fekvő városban az éjszakai világosság lehetővé tette, hogy a csapatok éjfélkor csapjanak össze, a harmadik körben pedig Székelyföld ekkor találkozott Tamil Eelan együttesével.

Érdekesség, hogy a két gárdának hajszálra megegyezett az addigi mérlege, hiszen egymás ellen 2:2-re végeztek, majd egyaránt 2:0-ra kikaptak a házigazda Sápmi csapatától. Nos, a második egymás elleni találkozót már Srí Lanka tamil kisebbségének képviselői nyerték 1:0-ra Dayanrah Satkuneswaran 87. percben szerzett góljával.

Ezzel eldőlt, hogy Székelyföld már biztosan nem juthat döntőbe, a csütörtök délutáni találkozón pedig az is, hogy a lányok mindössze egy ponttal távozhatnak, hiszen 3:0-ra kikaptak a lappokat tömörítő Sápmi csapatától, így a harmadik helyen zárták a tornát.

Tamil Eelam–Székelyföld 1–0 (0–0)
gólszerző
Dayaniah (87.).
Székelyföld: Salamon – Dénes, Péter K., Krall, Vincze – Györgyicze, Kis, Mikola – Péter A. (Csüdör, 85.), Kristó (Adorján, 53.), Bíró

Sápmi–Székelyföld 3–0 (2–0)
kiállítva Lengyel (Székelyföld, 32.)
Székelyföld: Lengyel – Dénes, Péter K., Krall, Vincze – Csüdör (Salamon, 35.), Kis (Márton, 61.), Mikola (Incze, 61.) – Péter A. (Ardelean, 61.), Bíró (Kristó, 21.), Györgyicze.

A rovat legfrissebb hírei