Előnybe voltak, majd kikaptak


A mérkőzés elején még a vezetést is megszerezte a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK, ám utána csak futott az eredmény után.

 Tabella szomszédok csatáját rendezték a román labdarúgó-bajnokság 13. fordulójában, ahol a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK az Astra Giurgiut fogadta. A mérkőzés előtt a gyurgyevói alakulat egy ponttal előzte meg az OSK-t. 

A mérkőzést a Bogdan Andone – Dan Alexat váltottak a kispadon – vezényelte vendégcsapat kezdte aktívabban és Alibec révén még az elején helyzetik jutottak. Az OSK viszont nemcsak helyzetet, hanem gólt is elért: Ștefănescu baloldali beadását Karanivic közelről váltotta gólra. Pörgős iramos volt a mérkőzés, de egy rövidzárlat megpecsételte az OSK életét. A 31. percben egy csúsztatott fejes Tincun változtatott irányt, becsapva Fejért, majd alig két percre rá Alibec zseniális passzát Budescu váltotta gólra. A szünetig nem sok minden történt, így maradt az egygólos vendégvezetés.
 
A szünetet követően László Csaba igyekezett váltani és a támadásokat erőltette csapatától, ami érthető is volt a vesztes helyzetben. A túloldalt viszont élhettek az ellentámadások lehetőségével. Benne volt a pakliban a hazai egyenlítés, de előbb Carnat, majd Safranko próbálkozásai zárultak sikertelenül. Az ellenfél pedig büntetett: Budescu centerezését az elcsúszó védő mellett szabadon maradt Răduț fejelte a hálóba. Alig öt percen belül visszatért a remény, hiszen a Budescu kezezése miatt megítélt büntetőt Vașvari lőtte be.
 
A hajrában igyekezett az OSK, de nem jártak sikerrel, így elszenvedték második hazai vereségüket a bajnokságban. A háromszéki csapat 13 forduló után 15 ponttal a 9. helyen állnak, egyelőre alsóházi rájátszást érő pozícióban.
 
Liga I., 13. forduló
 
Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK – Astra Giurgiu 2–3 (1–2)
Gólszerzők: Karanovic (15.), Vașvari (80. - büntetőből), illetve Tincu (31. - öngól), Budescu (33.), Răduț (76.).

A rovat legfrissebb hírei