Sepsi: Diószegi le akart mondani, de egy Fradi-kedvenc érkezik!


A klubelnök azt is bejelentette, hogy kénytelen volt elengedni a klub legjobbját.

A román labdarúgó élvonalban szereplő Sepsi OSK kénytelen elengedni legjobbját, Marius Stefanescut, ugyanakkor a piros-fehér-feketéknél folytatja a Ferencváros korábbi közönségkedvence, Sigér Dávid. Minderről hivatalos bejelentés még nem történt, de Diószegi László klubelnök elárulta személyes Facebook—oldalán.

A terjedelmes bejegyzésben Diószegi hosszasan ecseteli, miként gyakorolt rá és a klubra nyomást Stefanescu annak reményében, hogy a Sepsi fogadja el a bajnok FCSB-től érkezett ajánlatot. Mivel Diószegi korábban többször nyilvánosan kijelentette, hogy bárhova, csak oda nem engedi el Stefanescut, de más ajánlat nem érkezett, a szélső pedig menni akart, ezért a vezetőség végül rábólintott az ajánlatra, a tulajdonos-klubelnök pedig felvetette: ő lemond! Végül elárulta, hogy Sigér Dávid már aláírt és további három „jó játékos” érkezik majd.

Stefanescu a Kézdivásárhelyi KSE-nél, majd a Kolozsvári Viitorulnál tanulta a sportág alapjait, innen kerül 2018-ban a Sepsihez. Ahol meghatározó, majd sztárjátékos lett: 191 találkozón 37 gólt lőtt és 26-ot készített elő. Miközben a legjobb szezonját futotta, amelyben 45 meccsen 14-szer volt eredményes és 8 gólpasszt osztott ki, a sajtó folyamatosan arról cikkezett, hogy a FCSB-ben folytatja. A sajtó szerint a bajnok 1,25 millió eurót fizet a 25 éves támadó játékjogáért.

Sigér Dávid 2018 és 2024 között hatszor nyerte meg a magyar bajnokságot a Ferencváros színeiben. A védekező középpályás megalkuvást nem ismerő, elkötelezett, lelkes játéka mellett mindig mosolygó és közvetlen viselkedése miatt gyorsan belopta magát az igényes zöld-fehér szurkolók szívébe is. Miután a Fradiban a kispadra szorult, a 33 éves Sigér a tavaszt már a Fehérvárban töltötte, ahol ismét alapember lett. Sigi 14 alkalommal lépett pályára a magyar válogatottban, játszott a 2020-as Európa-bajnokságon is.

fotók: https://www.facebook.com/osksepsi / https://www.facebook.com/david.siger

 

A rovat legfrissebb hírei