Románia kiütötte Ukrajnát a nyitányon


Győzelmével a román labdarúgó válogatott komoly lépést tett a továbbjutás irányába.

A román válogatott 3-0-ra legyőzte az ukrán csapatot hétfőn Münchenben a németországi labdarúgó Európa-bajnokság E csoportjának első mérkőzésén.

Jelentős ukrán mezőnyfölénnyel indult a találkozó, ám a 70 százalék közeli labdabirtoklás meddőnek bizonyult, egy eladott labdát kihasználva pedig a 29. percben Nicolae Stanciu látványos találatával vezetést szerzett Románia. Sőt, a gólszerző nemsokára szögletből tekert a felső lécre anélkül, hogy bárki hozzáért volna. Maradt az ukrán fölény, de hiányoztak a román védelem áttöréséhez szükséges kreatív, váratlan megoldások, így a kaput nem találta el a szünetig Ukrajna.

A fordulást követően újabb tizenhatoson kívüli találattal növelte előnyét a román válogatott, amikor Razvan Marin 23 méterről, kissé jobbról laposan a hosszú alsó sarokba lőtt Lunyin keze alatt. A Real Madrid kapusa az első találat előtt előkészítette a gólpasszt, most meg labda mellé nyúlt...

Négy perccel később aztán el is dőlt a meccs, amikor kisszöglet után Denis Man cselezte be magát az urán tizenhatoson belülre, majd passzolt a lábak alatt Denis Dragushoz, aki közelről a hálóba gurított. Stánciu káprázatos, Marin némileg szerencsés és Dragus szemfüles gólja után a Ferencváros korábbi edzője, Szerhij Rebrov vezette ukránok 75 perc elteltével találták el először a kaput, ám jelentős veszélyt nem jelentettek a három pontot magabiztos sikerrel begyűjtő románok kapujára egészen a ráadásig, ekkor is csupán a kapufát találták el.

A meccs krónikájához hozzátartozik, hogy a magyar felmenőkkel rendelkező, szatmárnémeti Adrian Rus és a margittai George Puscas egyaránt a 75. percben lépett pályára a román csapatban, amely a második fordulóban, szombaton Belgium ellen lép pályára. 

Európa-bajnokság, 1, forduló, E csoport:
Románia-Ukrajna 3-0
(1-0)
München, v.: Nyberg (svéd)
gólszerző: Stanciu (29.), R. Marin (53.), Dragus (57.)
sárga lap: R. Marin (79.), illetve Konoplja (68.)
Románia: Nita - Ratiu, Dragusin, Burca, Bancu - M. Marin (Rus, 75.), - Man (Hagi, 62.), R. Marin, Stanciu (Racovitan, 87.), Coman (Mihaila, 62.) - Dragus (Puscas, 75.)
Ukrajna: Lunyin - Konoplja (Timcsik, 72.), Zabarnyij, Matvijenko, Zincsenko - Sztyepanyenko (Brazsko, 62.), Saparenko (Jaremcsuk, 62.) - Cihankov (Jarmolenko, 62.), Szudakov (Malinovszkij, 83.), Mudrik - Dovbik

fotó: frf.ro

A rovat legfrissebb hírei