Újpesten is nyertek a csíkiak


Nagyon elkapta a fonalat a Csíkszeredai Sportklub és ezt ezúttal az Újpest a saját bőrén is érezhette.

 Két mérkőzést rendeztek a jégkorong Erste Liga vasárnapi játéknapján, közte az Újpest – Csíkszeredai Sportklub rangadót. A tavalyi két elődöntős párharca mindig csemegének ígérkezik és ez ezúttal sem volt máshogy.

A Sportklub nem esett abba a hibába, hogy lazán kezdje a meccset, miként tette azt két nappal ezelőtt a Fehérvári Titánok otthonában. Ez pedig azt hozta maga után, hogy több helyzetet sikerült kidolgozniuk Duschek kapuja előtt és ebből egyet értékesíteni is tudtak. A 11. percben egy kapu előtti kavarodás után Becze kotorta be pakkot a hálóba.
 
A második felvonás kiegyenlített játékot hozott, majd alaposan beindultak a csapatok. A meccs feléhez érkezve egy remek keresztpasszt egy parádés lövés követte Di Diomete révén, amely góllal egyenlített az Újpest. Örömük egy percet tartott és ekkor Salló vette vissza vezetést, majd Duschek ügyetlenkedése nyomán Pelley is feliratkozott a góllövő listára. Hiába kértek a hazaiak azonnal időt ez sem segített rajtuk. Egy percen belül Fodor közelről mattolta Duscheket.
 
Az utolsó felvonásban igyekezett előremenni az Újpest, de ez csak arra volt elég, hogy feljöttek mínusz kettőre. A hajrára a hazaiak megpróbálkoztak a kapuslehozatallal, de Probhey félpályáról hatalmas erővel talált be az üres kapuba.
 
A Sportklub megőrizte első helyét, sőt növelte is előnyét hét pontra, az egy meccsel kevesebbet letudó Ferencvárossal szemben.
 
Erste Liga, eredmények
 
Újpest – Csíkszeredai Sportklub 2–5 (0–1, 1–3, 1–1)
Gólszerzăk: Brown (30.), Di Diomete (50.), illetve Becze (11.), Salló (31.), Pelley (32.), Fodor (34.), Brophey (59.).
 
Debreceni DEAC – Hokiklub Budapest 3–2 (1–1, 1–0, 0–0, 0–0, 1–0) – szétlövések után
 
Fotó: UTE Jégkorong Szakosztály / facebook

A rovat legfrissebb hírei