Pikáns mérkőzésen mutatkozhat be Kovács István


A nagykárolyi játékvezető csütörtökön debütál az idei Európa-bajnokságon.

Három évvel az Európa-bajnoki bemutatkozását követően ismét mérkőzést vezethet a kontinenstornán Kovács István! Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) tájékoztatása szerint a nagykárolyi játékvezető bíráskodik ugyanis csütörtökön a Szerbia és a Szlovénia közötti találkozón.

A mérkőzés pikánsnak ígérkezik, hiszen Szlovénia – ugyan békésen – de 1991-ben vált ki az egykori Jugoszláviából, amelynek szellemi utódaként tekinthetünk Szerbiára. A két csapat egyszer már összecsapott egymással az Európa-bajnokságok történetében és az emlékezetes mérkőzésre sikeredett. Huszonnégy évvel ezelőtt, 2000-ben Szlovénia a 66. percben még 3:3-ra vezetett, az akkor még Jugoszlávia néven futó szerbek azonban a végére 3:3-ra mentették a mérkőzést. Úgy, hogy a 70. percben ráadásul még emberhátrányba is kerültek.

A jelenleg futó torna C csoportjának első fordulójában Szlovénia 1:1-es döntetlent harcolt ki az esélyesebbnek tartott Dánia ellen, míg Szerbia 1:0-ra kikapott Angliától.

Kovács a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as Európa-bajnokságon már vezetett egy találkozót, az utolsó fordulós Hollandia – Észak-Macedónia találkozót.

fotó: frf.ro

A rovat legfrissebb hírei