Meglepő döntést hozott a fiatal marosvásárhelyi kosaras


A veterán játékos hosszabbított, új edzővel vág neki a szezonnak a csapat.

Meglepő bejelentést tett saját Facebook-oldalán a román férfi kosárlabda élvonalban szereplő Marosvásárhelyi VSK: három játékosa is befejezi a pályafutását, köztük a 25 éves Sólyom Botond.

Sólyom a Marosvásárhely neveltje, az előző idényben 2,3 pontot, 1,1 labdaszerzést és 0,5 asszisztot átlagolt meccsenként. A 25 éves játékos mellett visszavonult a 28 éves amerikai Jakob Lowrance és a 35 éves Radu Paliciuc, míg Vlad Nistor a Pitesti együtteséhez szerződött.

A Marosvásárhely az utóbbi napokban leigazolta a 28 éves fehérorosz Vladislav Solopát a Valceától, a 27 éves Amadeo Casalét a Craiovától és a 31 éves szerb Pavle Reljicset a Foksánytól, míg a 37 éves Sánta Szabolcs egy újabb évvel meghosszabbította szerződését.

Sánta és Sólyom mellett Bölöni Tamás (26), Szilveszter Botond (21), Bot Róbert (19), Kiss Roland (17), Major Koppány (18) és Bodó Tamás (20) alkották az erdélyi magyar kontingenst a csapatnál.

A kispadon és történt változás, George Trif helyét az eddig a második csapatot irányító, 40 éves, magyarországi Faragó Péter veszi át.

A rovat legfrissebb hírei