Kolozsvári CFR: Nagy visszatérőt köszöntenek a vasutasok


A saját nevelésű játékos két év légióskodás után tér vissza a Fellegvárba.

Két év után visszatért a román labdarúgó élvonalban szereplő Kolozsvári CFR csapatához Adrian Paun, jelentette be pénteken az ezüstérmes.

Paun a CFR saját neveltjeként 14 év után hagyta el a klubot 2022 nyarán és szerződött összesen 700.000 euró fejében az izraeli Hapoel Beer Sheva együtteséhez. Onnan aztán a nyáron továbbállt a Bnei Sachnin csapatához. A „szentföldön” 61 mérkőzésen 8 gól és 6 gólpassz a mérlege.

Azt megelőzően Paun 14 évet töltött a CFR-ben. Végigjárta a szamárlétrát, a felnőttek között 307 alkalommal lépett pályára, 29 gólt szerzett és 31 találatot készített elő.

Érdekesség, hogy Paun a második balszélső, akit Izraelből igazol a nyáron a CFR, korábban ugyanis a libériai Mohamed Kamara (26 éves) a Hapeol Haifától szerződött Kolozsvárra. A „vasutasok” egy év kölcsönjáték után végleg leigazolták Anton Kresicet, a horvát védőért 400.000 eurót fizettek a Rijekának.

Ezen a nyáron érkezett továbbá a 23 éves portugál bal oldali védő, Simao Rocha, aki az előző idényben 24 találkozón játszott hazája második osztályában, a Pacos Ferreira csapatában. Szintén új igazolás Andrei Artean, a 30 éves középpályás öt és fél év alatt két bajnokságot nyert a Farullal, majd a tavasszal kipróbálta magát Cipruson, az Apollon Limasszolban. Új fiú továbbá Armend Tahqi, a 31 éves belső védő a koszovói Ballkani együttesétől érkezett.

Ami a távozókat illeti, Catalin Cabuz immár végleg a Hermannstadt játékosa, míg Cristian Manea (26), Omar el Kaddouri (32), Filippo Falco (32), Petar Mamic (28) és Cirpian Balgradean (36) egyelőre csapatot keres, Alan Aussi (23) pedig visszatért a spanyol harmadik vonalban szereplő Ponferradina együtteséhez, mivel lejárt a kölcsönszerződése.

fotó: https://www.facebook.com/cfr1907

A rovat legfrissebb hírei