Továbbjutással felérő vereség


Az egy gólos vereség is belefért az erdélyi csapatnak Spanyolországban.

Kikapott ugyan Spanyolországban a Corona Brassó női kézilabda-csapata, ezzel együtt is továbbjutott viszont az EHF Kupa következő fordulójába.

A brassóiak a szünetben még 18-14-re vezettek San Sebastianban a Super Amara Bera Bera otthonában és végig esélyük volt megszerezni a győzelmet is, ám végül 33-32-re kikaptak a baszkoktól. Ezzel együtt továbbjutásuk nem igazán forgott veszélyben, mivel egy héttel korábban hazai pályán öt gólos, 35-30 arányú győzelmet arattak.

„Nagyon örülünk a továbbjutásnak, főleg azért, mert egy rendkívül kellemetlen és erős csapat ellen vívtuk ki. Véleményem szerint a Bera Bera a legerősebb ellenfél, akit a sorozat ezen szakaszában kaphattunk”, fogalmazott a visszavágó után Ion Craciun, a Corona edzője. „Szerettük volna megnyerni a második mérkőzést is, de sajnos elkövettünk néhány hibát, amelyek miatt kiengedtük a kezünkből a győzelmet. Védekezésük nagyon agresszív és kellemetlen volt, gyakran változtatták a felállásukat, néha emberfogásos védekezést alkalmaztak. Ez folyamatos váltásra kényszerített minket is, ami felőrölte a játékosaink energiáit”, tette hozzá.

fotó: berabera.com

A rovat legfrissebb hírei