Bukarestben maradt a Szuperkupa, a Sepsi korábbi sztárja is betalált


A fölényben játszó bajnok pragmatikus győzelmet aratott a kupagyőztes fölött.

A bajnoki címvédő FCSB nyerte a labdarúgó Román Szuperkupát, miután hazai pályán 3:0-ra legyőzte a Román Kupa győztesét, a Vajdahunyadi Corvinul együttesét. Ugyan a második osztályban szereplő erdélyi csapatnak is megvoltak a maga gólhelyzetei, végül a fölényben játszó bukarestiek pragmatizmusa érvényesült.

Az örök bajnokaspiráns FCSB kilenc év után lett újra bajnok, míg a másodosztályú Corvinul hatalmas meglepetésre nyerte meg a Román Kupát, ennek tükrében a hazai pályán játszó FCSB volt a találkozó esélyese. Még akkor is, hogy nem számított a németországi Európa-bajnokságon szereplő játékosaira, Stefan Tarnovanura, Adrian Sutra, Darius Olarura és a tavalyi idény gólkirályára, Florinel Comanra, A másik oldalon a gólkirály Marius Coman a Sepsihez igazolt, rajta kívül Antonio Bradu és Marius Lupu hiányzott még a másfél hónappal ezelőtti kupadöntő kezdőcsapatából, helyüket Roger Junio, Desley Ubbink és Sergiu Bus vette át.

Némi meglepetésre a Corvinul kezdett veszélyesebben, Roger, majd Alexandru Neacsu is távolról próbálkozott. A 21. percben jött azonban a hazai válasz, Baba Alhassan lövését Stefan Lefter még védeni tudta, de a kipattanót David Miculescu a kapuba fejelte (1:0).

Sergiu Bus szinte azonnal egyenlíthetett volna, de az egykori gólgyáros már évek óta keresi a góllövő cipőjét, így Andrei Vlad védeni tudott. A szünetig Antonio Manoclahe és Neacsa is próbálkozott az egyenlítéssel, de nem jártak szerencsével.

A szünet után alig telt el hét perc, amikor a nyáron a Sepsitől igazolt Marius Stefanescu a rá olyannyira jellemző intelligens és technikailag tökéletes csavarással a hosszú alsóba lőtte a FCSB második gólját (2:0). A folytatásban a végig pályán lévő Stefanescu még kétszer helyzetbe került, de gólt nem ő szerzett, hanem Luis Phelipe, aki az Alexandru Musi lövése utáni kipattanót vágta a hálóba (3:0). Lefter ezúttal is hiába védett először, a lecsorgó labdára most is a bukarestiek csaptak le.

A FCSB 61%-ban birtokolta a labdát és 7 kaput találó lövése volt, szemben a Corvinul 4 kísérletével, így a bajnok megérdemelt győzelmével startolt a 2024-2025-ös labdarúgó idény Romániában. A Corvinul egy hét múlva már az Európa Liga első selejtezőkörében lép pályára, Pakson.

fotók: https://www.facebook.com/FCSBOfficial

 

A rovat legfrissebb hírei