Román állampolgársággal és budapesti múlttal is rendelkezik a Sepsi új játékosa


A klub elnöke szerint még egy játékos biztosan érkezik.

Hétfő reggel bemutatta kilencedik nyári igazolását a román labdarúgó élvonalban szereplő Sepsi OSK: Nir Bardea az azerbajdzsáni Sabail csapatától szerződött Székelyföldre, méghozzá két évre.

Az izraeli és román állampolgársággal is rendelkező középső védő az FC Asdód neveltje, majd onnan Kispestre vezetett az útja. Nem a Honvédnál élte azonban pályafutása legszebb napjait, 2021 januárja és 2022 júliusa között ugyanis alig 6 bajnokit játszott. Innen visszaszerződött Izraelbe, a Bnei Reineh együtteséhez, majd a legutóbbi idényben 27 mérkőzésen játszott az azeri bajnokságban.

A 28 éves Bardea az izraeli élvonalban 110 találkozón kapott eddig szerepet és 4 gólt szerzett. Ő a Sepsi 9. nyári igazolása, és Denis Ciobotariu, Branislav Ninaj, Kecskés Ákos, valamint a 19 éves Dobozi Krisztián és a 18 éves Paul Popa mellett hatodik középső védője.

Nem Bardea azonban nem az utolsó nyári érkező a Sepsinél, erre enged következtetni legalábbis Diószegi László tulajdonos-klubelnök sejtelmes Facebook-bejegyzése: „Még egy hely van a listán betöltetlen.”

fotó: https://www.facebook.com/osksepsi

 

A rovat legfrissebb hírei