Eladta leggólerősebb játékosát a CFR – ennyit kapott érte


A csatár nemzetközi szinten is jól ismert edzővel dolgozhat.

Eladta leggólerősebb játékosát a román labdarúgó élvonalban szereplő Kolozsvári CFR csapata - Philip Otele az Egyesült Arab Emírségek bajnokságában szereplő Al-Wahdához szerződött. A nigériai csatár játékjoga 3,5 millió euróért cserélt gazdát.

Otele 2022 januárjában érkezett Erdélybe, pontosabban Aradra, majd tavaly nyáron szerződött az UTA-tól a CFR-hez. Kolozsváron minden várakozást túlszárnyalt, hiszen 45 találkozón 18 gólt lőtt és nyolc találatot készített elő. Ezzel holtversenyben az élen végzett a bajnokság góllövő listáján.

Az Al-Wahda eddig négyszer nyerte meg az Emirátusok bajnokságát, a legutóbbi idényben az ötödik helyen végzett. A csapat edzője az a norvég Ronny Deila lesz a következő idényben, aki tavaly ősszel még a belga Brugge együttesét irányította az európai kupákban.

Érdekesség, hogy az Oteléhez hasonlóan szintén 18 gólig jutó, de több gólpasszának köszönhetően gólkirály Florinel Comannak is csak az arab világban jut hely: ő a katari Al-Garafában folytatja ősztől, a FCSB pedig 5 millió eurót kap érte.

fotó: https://www.facebook.com/cfr1907

 

A rovat legfrissebb hírei