A belém vetett bizalmat nem tudtam viszonozni


Nem úgy sikerült a pályakerékpáros Európa-bajnokság a Sepsiszentgyörgyi Sepsi SIC sportolójának, ahogyan az elvárta volna magától. Igencsak kritikusan fogalmazott.

Október 16. és 20. között a hollandiai Apeldoornban rendezett pályakerékpáros Európa-bajnokságon vett részt Szabó Norbert a Sepsiszentgyörgyi Sepsi SIC sportolója, ahol sprintben a 20., míg keirinben a 25. helyet szerezte meg.

A nátha miatt legyengült sepsiszentgyörgyi sportolón előbb sprintben tette próbára magát: a selejtezőben 10.1 másodperces idővel végzett, így huszadik lett. Következett a keirin, azonban a betegség továbbra is visszafogott teljesítményre kényszerített a 26 éves versenyzőt, aki az utolsó, azaz a 25. helyen végzett.

„Nehéz szavakban kifejezni a csalódottságomat az Európa-bajnokságon nyújtott teljesítményem kapcsán. Nagyon sajnálom, hogy a belém vetett bizalmat és támogatást nem tudtam úgy viszonozni, ahogy megérdemelték volna. Lehetne kifogások mögé bújni, viszont úgy gondolom minden problémáért én vagyok a felelős. Próbálok ebből a csalódottságból is erőt meríteni, hiszen menni kell tovább erősebben, okosabban, céltudatosabban, még több alázattal és hittel. Minden negatívum ellenére úgy gondolom, hogy jó úton haladok, folyamatos fejlődés látható a teljesítményemben, valamint meggyőződésem, hogy stabil és jól kigondolt stratégiával a világelit felé menetelek” – fogalmazott Szabó Norbert.

Szabó legközelebb a bulgáriai Plovdivben versenyzik a román pályakerékpáros-bajnokságon.

A rovat legfrissebb hírei