Bajnokok Ligájában szerepelhet új csapatával a Csíkszereda korábbi tehetsége


Sallai Roland nyomdokaiba léphet a kitűnő középpályás.

A ciprusi élvonal címvédőjénél, az APOEL Nicosia csapatánál folytatja pályafutását Corbu Marius, akinek lejárt a szerződése a magyar első osztályban szereplő Puskás Akadémiával.

A 23 éves középső középpályás a Bákó megyei Magyarcsügésen született. Az FK Csíkszeredában nevelkedett, majd 19 évesen a Puskás Akadémiához szerződött, ahol gyorsan alapemberré vált. A PAFC színeiben 129 alkalommal lépett pályára, 12 gólt lőtt és 13 gólpasszt osztott ki.

Corbu szerződése a nyáron lejárt és egyértelmű volt, hogy külföldön kívánja folytatni pályafutását. A sajtó szerint érdeklődött iránta az olasz Lecce, a holland Heerenveen és a svájci Basel is. Végül az első látásra talán kevésbé vonzó ciprusi bajnokság lett a befutó – csakhogy az APOEL Nicosia bajnokként ősszel pályára léphet a Bajnokok Ligájában! A legrangosabb sorozat selejtezőinek második körében a kazah FK Ordabasy vagy a Sherif Tiraspolt nagy meglepetésre Moldova trónjáról letaszító Petrocub lehet a szigetországiak ellenfele.

A 29-szeres bajnok APOEL csapatában olyan legendás magyar labdarúgók léptek pályára korábban, mint Kiprich József, Kovács Kálmán vagy éppen Sallai Roland. Utóbbi példája különösen inspiráló és motiváló lehet a csángó játékos számára. Sallai is a Puskás Akadémia neveltje, 2017-2018-ban egy szezont húzott le az APOEL-ban, majd meg sem állt a német Freiburgig.

Az APOEL-ben olyan jól csengő nevű társai lesznek Corbunak, mint a szlovén és a georgiai válogatottal az Európa-bajnokságot is megjárt Vid Belec, illetve Lasha Dvali (utóbbi a Ferencvárosban is szép emlékeket hagyott maga mögött), a Juventust, a Nizzát és a Stuttgartot is megjárt Atanasziosz Donisz, vagy a német labdarúgás egykori nagy ígérete, a 4-szeres válogatott Max Meyer.

fotó: https://www.facebook.com/marius.corbu1

 

A rovat legfrissebb hírei