Rutinos támadókkal erősítettek Nagyszebenben


Alapemberek távoztak, de maradt a legnagyobb fegyvertény.

Már csak két nap van hátra és a Hermannstadt csapata bemutatkozik a román labdarúgó SzuperLiga 2024-2025-ös idényében. Nagyszebenben a kiegyensúlyozott munkában hisznek, ennek jele, hogy eddig nyolcan távoztak a keretből és ugyanannyian is érkeztek.

A távozók közül a legnagyobb érvágás talán Mino Szota elveszítése, a japán védekező középpályás a Sepsihez szerződött. Érkezett helyére a bolgár Lokomotiv Szófiától Antoni Ivanov. A 28 éves játékos számára nem ismeretlen a román bajnokság, hiszen korábban 127 bajnokin játszott a Gaz Metan, a CSU Craiova, a Voluntari, a Dinamo és a Botosani színeiben.

Szintén fontos veszteség lehet Mihai Butean távozása, aki a szerb Vojvodinához igazolt, helyére érkezett viszont Aradról Tiberiu Capusa. Aaz egyszeres válogatott jobb hátvéd 140 bajnokit tudhat már a háta mögött. Változás történt a védelem bal szélén is, ahonnan Raul Oprut visszatért a belga Kortijkhoz, hogy aztán ismét kölcsönadják, ezúttal a Dinamónak. Erre a posztra a 23 éves portugál Tiago Goncalves érkezett a Belenensestől, a portugál második vonalból.

Távozott továbbá Gabriel Iancu, aki visszatért a farulhoz – immár negyedik alkalommal, továbbá Marius Antoche és a mexikói Paolo Medina, aki az újonc Unirea Sloboziában folytatják. Emanuel Baba visszament kölcsönbe a másodosztályú Sellenberkhez, míg Ruben Fonseca egyelőre nem talált csapatot magának.

Szintén a védelmet hivatott erősíteni a luxemburgi válogatott Vahid Selimovic, aki a bosnyák Zelejnicartól szerződött Nagyszebenbe, míg Catalin Cabuz kapus immár végleg a Hermannstadté – 50.000 eurót fizettek érte a Kolozsvári CFR-nek.

A legnagyobb erősítés azonban a támadósorba érkezett Aurelian Chitu és Ronaldo Deaconu személyében. A 32 éves Chitu Gherghe Hagi Akadémiáján nevelkedett, majd megjárta Franciaországot, Görögországot és Dél-Koreát, a román bajnokságban pedig a Viitorul/Farul mellett az Astrát és a FCU Craiovát – 248 bajnokin 52 gólja van. Deaconu szintén Hagi-nevelés, szerepelt Hollandiában, Horvátországban, Kínában és Lengyelországban, míg a román élvonalban Marosvásárhelyen, a Chiajnában, a Sepsiben, a Gaz Metanban és a Farulban. A 27 éves támadó középpályás 153 román bajnokin 18 gólt lőtt. Ianis Stoicával és Daniel Paraschivval kiegészülve jó kis támadósora lesz a Hermannstadtnak, amely a csatársorba még leigazolta a brazil Mateus Castrót az olasz negyedik osztályból.

A legnagyobb fegyvertény azonban, hogy a sikeredző Marius Maldarasanu maradt a csapat kispadján. A Hermannstadt idén is versenyben lesz a felsőházért – de nehezen hihető, hogy el tudja majd érni. A Csapat az első fordulóban, pénteken a CSU Craiovát fogadja, majd a Kolozsvári Universitatea, az újonc Slobozia, a Galac és a Botosani lesz az ellenfél.

A rovat legfrissebb hírei