Behívót kaptak a válogatottba


A Székelyföldi Kézilabda Akadémia és a Székelyudvarhelyi Szejke SK sportolói kaptak behívót a korosztályos román válogatottakba.

 Két játékos kapott behívót a román korosztályos fiú kézilabda válogatottakba a Székelyföldi Kézilabda Akadémiától, illetve a Székelyudvarhelyi Szejke SK-tól.

A junior válogatottba a 17 esztendős Katona Tamás képviselhette az akadémiát egy nemzetközi felkészülési tornán, amelyet a bulgáriai Gotse Delchevben rendeztek. A tornán eredetileg Koszovó, Bulgária és Macedónia kellett volna részt vegyen, ám a koszovóiak nem jelentek meg. Helyüket a helyi csapat vett át, akiket legyőzött a romániai válogatott, csakúgy, mint a házigazdákat. Macedónia viszont nagy falatnak bizonyult.
 
Az ifi válogatott edzőtábora viszont nem ért véget, hiszen Segesváron rendezik a korosztályos Kárpát-kupát, amelyen Törökország, Szerbia, Montenegró és Egyiptom vesz még részt. Románia szerdán 11 órától Törökországgal, 17 órától Szerbiával, csütörtökön 11-től Montenegróval, pénteken 15 órától Egyiptommal csap össze.
 
Szász Előd a román nagyifjúsági válogatott keretével készül Kolozsváron. A csapat két felkészülés mérkőzést játszik Franciaország ellen, az első meccs pénteken este fél héttől Kolozsváron lesz (ezt a TVR HD élőben közvetíti), a másik összecsapás pedig szombaton 18 órakor Tordán.
 
Fotó: kezilabda.ro

A rovat legfrissebb hírei