Vereség a szlovákoktól – két csíkival a kezdőben


Felkészülési mérkőzésen találkozott egymással a román és a szlovák U18-as válogatott.

Felkészülési mérkőzésen találkozott egymással kedd délután Románia és Szlovákia U18-as férfi labdarúgó válogatottja a román szövetség edzőbázisán, Bufteán. A találkozót a szlovákok nyerték 2-1-re.

A kiegyenlített első félidő végén a szlovákok szereztek vezetést, miután a holland Groningenben légióskodó Tomas Suslov a 41. percben betalált a román kapuba. A második félidő elején a Dunaszerdahelyi DAC tehetsége, Alex Javro kettőre növelte a vendégek előnyét. Aztán következtek Ianis Stoica percei. A Petrolul Ploiesti középpályása előbb eltalálta a kapufát, majd a 61. percben szépített, hogy a 72. minutumban kihagyjon egy tizenegyest. Ezzel elszalasztva egyszersmind a román egyenlítési esélyeket.

A találkozón végig a pályán volt a Puskás Akadémia csíkszeredai védője, Vita Dániel (fotó fent), és szintén a kezdőben kapott helyet Szondi Botond, a Csíkszereda játékosa. Őt a szünetben klubtársa, Bakó Soma váltotta, aki korábban három alkalommal pályára lépett a magyar U16-os nemzeti csapatban is. Érdekesség, hogy a román keretben még egy légiós kapott helyet: a szászrégeni Toni Suciu, aki szintén a Puskás labdarúgója.

A két válogatott csütörtökön újra egymás feszül, szintén Bufteában.

fotók: frf.ro

A rovat legfrissebb hírei