Újból dobogón a Brassói Corona


Győztes fogadott vesztest és ez a két fél összecsapása után sem változott.

 Pénteken este a Brassói Corona a Gyergyói HK-t győzte le hazai környezetben, míg ma már a Hokiklub Budapestet fogadta a jégkorong Erste Ligában. Azt a Hokiklubot, amely egy nappal korábban Csíkszeredában az idei szezon legnagyobb vereségét könyvelte el.

A Corona elleni mérkőzés sem indult túl jól Gröschl Tamás legénységének, hiszen 10 perc után Armstrong, illetve Péter Balázs góljaival megléptek a hazaiak, ám hiába voltak aktívabbak további gólokat nem sikerült szerezniük.
 
Sőt a második felvonás elején Hovinen emberelőnyben feljött mínusz egyre, majd Kiss Bence védéseivel sikerült meccsbe tartaniuk magukat. Sőt a 38. percben Szűcs góljával már egyenlítettek is.
 
A záró felvonásra viszont a brassóiak összekapták magukat és sikerült a maguk javára dönteniük a meccset. Az utolsó 20 percet 4–1 arányban nyerték. A brassóiak győzelmükkel feljöttek a liga 3. helyére 29 pontjukkal, igaz a mögöttük levő Dunaújváros két meccsel kevesebbet lejátszva 28 ponttal áll.
 
Erste Liga, eredmény
 
Brassói Corona – Hokiklub Budapest 6–3 (2–0, 0–2, 4–1)
Gólszerzők: Armstrong (7., 55.), Péter B. (10.), Boriszenko (41.), Tranca (45.), Fowlie (53.), illetve Hovinen (21.), Szűcs (38.), Petres (53.).
 

A rovat legfrissebb hírei