Korosztályos világbajnokságon a háromszéki sportoló


Mától vasárnapig Budapest ad otthont az U23-as birkózó világbajnokságnak, amelyen a Sepsiszentgyörgyi Sepsi SIC sportolója Incze Krisztai s részt vesz. Ezüst- és bronzérem van, de arany még nincs.

A budapesti Ludovika Aréna ad otthont mától vasárnapig az U23-as birkózó világbajnokságnak. A magyar fővárosban 36 országból több mint 600 sportoló teszi próbára magát. A Sepsiszentgyörgyi Sepsi SIC birkózója, Incze Kriszta a 65 kilogrammos súlycsoportban versenyzik. Az egyhetes viadalt a szabadfogású versenyzők nyitják, a nők folytatják, majd a kötöttfogású sportolók zárják.

– Az elmúlt hetekben Törökországban voltam edzőtáborban a román válogatottal. Az edzések nehezek, viszont hatékonyak voltak, úgy érzem, készen állok a világbajnokságra. Nagyon várom már, hogy végre szőnyegre léphessek és birkózhassak. Idén korábban a huszonhárom év alatti Európa-bajnokságon ezüstérmet szereztem, majd a felnőtt kontinensviadalon szintén ezüstérmet nyertem, ezt követően pedig az Európai Játékokat bronzéremmel zártam, szóval nagyon szeretném, ha ezen a világbajnokságon összejönne az aranyérem. Teljes mértékben elégedettek csak a világbajnoki címmel lennék, azonban ha sikerült dobogóra állnom, azt már jó eredménynek tekintem – fogalmazott Incze Kriszta az elutazás előtt a klub közösségi honlapján.

Incze Kriszta súlycsoportjában további 13 sportoló van – fehérorosz, kanadai, guineai, kínai, magyar, indiai, japán, kazahsztáni, mongóliai, orosz, török, ukrán és amerikai – akik csütörtökön kezdik meg a selejtezőket, majd jöhet az egyenes kiesési szakasz. Pénteken a döntőt rendezik.

Fotó: Sepsi-SIC / facebook

A rovat legfrissebb hírei