Így ijesztget a csíkiak orosz lövőgépe


Igencsak vicces jelenetek szemtanúi lehettek a nézők a Csíkszeredai Sportklub – Gyergyói HK mérkőzésen. A csíkiak orosz hátvéde alaposan ráijesztett mindenkire.

A Csíkszeredai Sportklub orosz hátvédének Gyenisz Kuljasnak a nevét már lassan mindenki megtanulja, nemcsak a szurkolók, hanem az ellenfél csapatai is. Minden mérkőzésen különleges figyelemben van része az igencsak hatalmas lövőerővel rendelkező sportoló.

Elöljáróban Kuljasról: az Omszki születésű hátvéd karrierje során mintegy nyolcszáz mérkőzést játszott az orosz bajnokságban, illetve a KHL-ben. Csapatkapitánya volt az Avangard Omszknak és a Salavat Yulaev Ufának. Többszörös KHL All Star résztvevő, világbajnokságon is képviselte hazáját. A 191 cm magas és 113 kilós hátvéd birtokolja mind a mai napig a Guiness rekordot kapáslövésben egy 177,5 km/órás lövéssel.

Ez az utóbbi mondat nagyon fontos, hiszen ezen lövőerőt bőszen gyakorolja Kuljas és eddig 14 pontja van az Erste Ligában. Nagy lövőereje miatt az ellenfél csapatai megkülönböztető figyelmet szentelnek az orosznak, akit pl. emberhátrányban külön figyelnek. Ellenkező esetben nagy a baj.

A fentebbiek alátámasztására mutatjuk meg a legutóbbi mérkőzésből kivágott videót, amelyen az orosz a félpályáról ijesztget.

A rovat legfrissebb hírei