Nyolc perc hiányzott a pontszerzésből


Az első ligás tagságra vágyó, a tavalyi szezonban épp hogy erről lemaradó Petrolul Ploiesti vendége volt az FK Csíkszereda a labdarúgó másodosztályban.

A román válogatott mérkőzéseinek is helyet adó ploiesti Ilie Oana Stadionban lépett pályára az FK Csíkszereda a labdarúgó másodosztályban, ahol a Petrolul vendége volt.

Az 5. fordulóból pótolt találkozón Valentin Suciu legényei nem adták könnyen a bőrüket, sőt az első negyedórában több helyzetet is kialakítottak. Előbb Pintér beadására érkezett Kálmán Szilárd, aki nehéz helyzetbe hozza a ploiestiek kapusát, majd a 8. percben ugyancsak ő, mintegy 30 méterről szabadrúgásból veszélyeztet, lövését Avram nehezen tolja ki. Egy perccel később a Petrolul végezhet el szögletrúgást, de szerencséje van az FK-nak, Cioinac fejese mellé megy. A 13. percben Pintér találja el jó erővel a labdát, Avram kapus alig tudja hárítani. Nem sokkal később Gyenge Szilárd mutatja be tudását, Hamza lövését magabiztosan fogta. A folytatásban a Petrolul beszorította a piros-feketéket saját térfelükre, de a csíkiak jól védekeztek.

Szünetben frissíti a támadó szekciót az FK mestere és Logon helyett Hodgyai Lászlót küldi be. Az 52. percben a csíki csatár helyzetbe kerül és szemtől szemben találja magát a plojestiek kapusával, aki az utolsó pillanatban lábbal tud menteni. Hét perc múlva Blănaru közel állt a gólszerzéshez, de lövése milliméterekkel elkerüli a kaput. A 65. percben Pintér szabadrúgása jól száll be a Petrolul tizenhatosába, Eder fejesét azonban Avram hárítja.

Tíz perc múlva Cioinac indítja remekül Blănarut, aki maga mögött hagyja Csonkát és egy az egyben megveri Gyengét, de a gólt a játékvezető lesre hivatkozva nem adja meg. Tévesen! Valentin Suciu közben kihasználja utolsó cserelehetőségét is, Pintér helyett Veres Szilárdot küldi be. A 82. percben azonban Bărboianu beadását Marinescu kapura fejeli és sajnos a labda Csonka lábán irányt változtat, átveri a kapust, ezzel a szerencsétlen találattal pedig a Petrolul megszerezte a vezetést. A hátralevő időben az FK mindent vagy semmit alapon támad, emiatt a védelem is jobban kinyílik és miután Younes remekül indítja Blănarut, az egyedül törhet kapura. Csonka utolsó védőként visszarántja, a játékvezető pedig kiállítja a csíkiak középhátvédjét.

Összességében elmondhatjuk, hogy az FK Csíkszereda nem játszott alárendelt szerepet Ploiestien, közel állt a pontszerzéshez.

II. Liga, 5. forduló (pótlás)

FC Petrolul Ploiesti – FK Csíkszereda 1–0 (0–0)
Gólszerző:
Marinescu (82.)
FK Csíkszereda: Gyenge – Palmes, Csonka, Lalic, Majzik, Eder, Kálmán (Takács 64.), Erdei, Bara, Logon (Hodgyai 46.), Pintér (Veres 80.).

A rovat legfrissebb hírei