Partiumi gól Európa és Ázsiai határvidékéről VIDEÓ


A magyar válogatottal is szóba hozott középpályás idén is remekel Szibéria határvidékén.

Remek gólt fejelt az orosz labdarúgó-bajnokság, a Premjer Liga legutóbbi, 15. fordulójában Bicfalvi Eric. A nagykárolyi középpályás találata ellenére azonban csapata, az Ural Jekatyerinburg nem bírt hazai pályán a szomszédvár FK Orenburggal, amely 2-1-es győzelemmel távozott Centralnyi stadionból.

A 31 éves Bicfalvi a 64. percben fejelt kapufás gólt (2.40-nél), beállítva ezzel a 2-1-es végeredményt. A 6-szoros román válogatottnak ez volt a 4. gólja az idei szezonban 14 mérkőzésen – kijelenthető tehát, hogy továbbra is alapember az Európa és Ázsiai határvidékén található Jekatyerinburg csapatában. Amely jelenleg 18. pontjával a 8. helyen áll a bajnoki tabellán, rosszabb gólkülönbségének köszönhetően lemaradva a közeli – mindez persze orosz mércével értendő - Orenburg mögött.

Bicfalvi immár harmadik szezonját tölti az Uralban, ahol végig meghatározó játékosnak számított. Néhány éve a sajtó összeboronálta a magyar felmenőkkel rendelkező játékost a magyar válogatottal is, ám – akárcsak a szatmárnémeti Adrian Rus esetében – ebből végül nem lett semmi. Bicfalvi 6-szor lépett pályára a román nemzeti tizenegyben, ebből négy barátságos mérkőzésen, illetve Montenegró és Örményország elleni világbajnoki selejtezőkön. Legutóbb pontosan két évvel ezelőtt húzhatta magára a címeres mezt.

Mellőzése kicsit érthetetlennek tűnik, főleg azt figyelembe véve, hogy Cosmin Contra szövetségi kapitány rendszeresen számít két orosz légiósra, a Szamara színeiben idén 10 alkalommal pályára lépő Paul Antonra, valamint a kiesőjelölt UFA-ban 9-szer lehetőséget kapó Ionut Nedelceanrura.

fotó: click.ro

A rovat legfrissebb hírei