Vereség a nyitányon, Szőcs sem tudott segíteni


Csak párosban volt jobb Románia Tajvannál.

Vereséggel kezdte a Világkupa küzdelmeit Tokióban a román felnőtt női asztalitenisz-válogatott, miután 3-1-re simán kikapott a Kínai Köztársaság legjobbjaitól.

Gyorsan szögezzük le, ez nem a Kínai Népköztársaság, azaz az „igazi” Kína, hanem a Tajvanként jobban ismert szigetország, amelynek jogi státusa meglehetősen kérdéses. A 23 millió fős állam azonban jelentős játékerőt képvisel a sportágban, ennek egyik bizonyítéka, hogy két játékosa is a világ legjobb ötven asztaliteniszezője között van az aktuális világranglista szerint: Ji Csing Cseng a 11., Csen Szu Ju pedig a 27.

A másik bizonyítéka pedig, hogy meglehetősen simán legyőzték szerdán az Európa-bajnokot! Románia csak párosban tudott a tajvaniak fölé kerekedni, az Elizabeta Samara, Daniela Dodean Monteiro alkotta duó ugyanis nagyon simán, 3-0-ra legyőzte a Hszien Cu Cseng, Csen Szu Ju párost.

Egyéniben viszont már teljesen más szelek fújtan. Dodean Monteiro ugyan meg tudta szorongatni Csen Ju Szut, akit döntő, ötödik szettre kényszerített és ott is csak 9-11 arányban maradt alul.

A világranglista 18. helyén álló Szőcs Bernadette is végig szoros csatát vívott az őt hét hellyel megelőző Ji Csing Cseng ellen, kétszer is 9-11 arányban veszített játszmát ellene, egy alkalommal pedig 11-7-re le is győzte. Az utolsó szettre azonban mintha elfogyott volna a marosvásárhelyi kiválóság ereje és 6-11-re kikapott.

A legegyértelműbb vereséget Samara szenvedte el, aki Ji Csing Cseng ellen 5-11-re veszítette el az első szettet, 2-11-re pedig a harmadikat, csak a középsőben tudta valamelyest megszorongatni esélyesebb ellenfelét.
Románia csütörtökön Vanuatu ellen folytatja.

fotó: ittf.com

 

A rovat legfrissebb hírei