Székelyudvarhely lett a futsal fővárosa


… legalábbis belföldi viszonylatban. Egymást követően két bajnoki meccsnek adott otthont a székelyudvarhelyi sportcsarnok.

A teremlabdarúgás székelyudvarhelyi szerelmesei igencsak elégedettek lehettek a mai napon, hiszen egymást követően két bajnoki találkozót is rendeztek a városban.
 
A hetedik forduló keretében ugyanis előbb az albérletbe költöző Csíkszeredai Imperial Wet a Temesvári Informaticát fogadta, majd az FK Székelyudvarhely – Dévai Autobergamo volt napirenden.
 
Az első összecsapás nyitó percei ugyan ki-ki meccset hoztak ám szép fokozatosan az Imperial átvette a játék irányítását, jöttek a ziccerek szép sorban, hogy végül a vezető találat Rakics nevéhez fűződjön, aki a 10. percben közelről szerezzen gólt. A találat igencsak megnyugtatta a csíkiakat és újból mindkét kapu előtt adódtak már helyzetek, ám a szünet előtt két perccel a szerb válogatott Rakics duplázott.
A fordulást követően egyértelmű volt a csíkiak fölénye és ennek két gól lett az eredménye. Iszlai és R. Matei is betalált magabiztossá téve a vezetést és egyben a kényelmet. Utóbbiból fakadóan gyorsan gyűltek a szabálytalanságok a „hazai” oldalon, de nem büntetőből, hanem akcióból büntetett az ellenfél, kétszer is a hajrában. Összességében nem volt kérdés, hogy kié lesz a három pont.
 
A nap másik összecsapás már sokkal izgalmasabbra sikeredett. Oda-vissza mérkőzés volt ez is, ám ezúttal a vendégek éltek jobban a helyzeteikkel és Sasse és Tifán öngóljával kétgólosra növelték előnyüket. Ezt követően az FK játékosai valósággal szórakoztak a ziccerekkel: Biró Attila két, míg Szécsi Barna egy óriási lehetőséget hagyott ki. És ahogy ilyenkor lenni szokott büntetett az ellenfél háromgólosra növelve az előnyt.
A második félidőt viszont már jobban indította az FK: Biró két perc után szépített. ezt követően megint a helyzetkihasználással volt probléma a hazai oldalon Tifán két, míg Gálfi egy ziccert vétett, igaz ekkor beállt a sorba a vendégektől Iago is. Az újabb gólt viszont nem kerülhette el a Déva és Bálint hozta vissza reményeket. És a vakmerőséget, amely pontatlansággal is társult. Hamar visszaállt a kétgólos különbség, majd a három, miután Mánya a vészkapus taktikához nyúlt. Igaz ez végül jónak bizonyult, hiszen Szécsi és Tifán góljaival már csak mínusz egy volt közte, ugyanakkor az idő csak 21 másodperc. Esély sem volt az egyenlítésre.
 
Eredmények, 7. forduló
 
Csíkszeredai Imperial Wet – Temesvári Informatica 4–2 (2–0)
Gólszerzők: Rakics (11., 18.), Iszlai (24.), R. Matei (27.), illetve Mimosa (38.), Milovac (40.).
 
FK Székelyudvarhely – Dévai Autobergamo 4–5 (0–3)
Gólszerzők: Biro (22.), Bálint (31.), Szécsi (39.), Tifán (40.), illetve Sasse (5., 35., 36.), Tifán (8. - öngól), Antonio (17.)a

A rovat legfrissebb hírei