Szibériában szakadt meg a Kolozsvár sorozata


Elszenvedte első vereségét az Európa Kupában az U-BT Kolozsvár csapata.

Közel 5700 kilométer, ami repülőgéppel is több mint 12 óra utazás. Ezt a távot tette meg az U-BT Kolozsvár férfi kosárlabda csapata, hogy pályára léphessen az Európa Kupa harmadik fordulójában Szibéria szívében, Krasznojarszkban. A fárasztó kirándulás nem sikerült valami jól, Kürti Nándor és Vida Dávid – akik ezúttal nem léphettek pályára - csapata ugyanis 97-87-es vereséget szenvedett. Az elsőt az Európa Kupa idei szezonjában.

Érdekesség, hogy a két csapat kezdőjében mindössze egyetlen hazai játékos volt, a Jeniszej színeiben Ilja Popov. A kizárólag légiósokkal kezdő kolozsváriak szerezték meg az első kosarat a litván Donatas Tarolis zsákolásával, a hazaiak viszont villámgyorsan átvették a játék irányítását. És a vezetést is. Miután az első negyedet megnyerték 25-19-re, a másodikban Mihai Silvasan edző kétszer is időt kért – ám ez sem segített az erdélyieken, akik 12 pontos hátránnyal, 42-54-el vonulhattak a szünetre.

A pihenő után az oroszok átváltottak teljes pályás letámadásra, ami láthatóan zavarta a vendégeket, nem tudtak mit kezdeni ezzel a taktikával, támadásépítéseikbe rengeteg hiba csúszott. Ezt kihasználva a Jeniszej már 22 ponttal is vezetett.

A harmadik negyed végén, illetve a negyedik elején aztán az U-BT egyre inkább lendületbe jött, olyannyira, hogy az utolsó játékrészben már 7 pontra is fel tudott jönni. A hajrá aztán ismét a hazaiaké volt, akik végül 97-87-re nyerni is tudtak.

Féltávnál az U-BT és a Jeniszej két-két győzelemmel és egy-egy vereséggel öt ponttal vezeti a csoportot az egyaránt 4 pontos svéd Södertalje és a bolgár Balkan előtt.

fotó: fiba.basketball/europecup

A rovat legfrissebb hírei