Törökék kikaptak a törököktől


Tovább menetel az Európa Kupában a Nagyvárad.

Folytatta a teljesen ellentétes szereplését az Európa Kupa D csoportjában a BC CSU Nagyszeben és a Nagyváradi VSK férfi kosárlabda-csapata. A Szeben-partiak ugyanis harmadik vereségüket szenvedték el azzal, hogy hazai pályán szoros, kiélezett mérkőzésen 83-81-re kikaptak a török Bahcesehir együttesétől, míg a Körös-partiak fölényes, 79-60 arányú győzelmet arattak a svájci Fribourg otthonában, ezzel pedig továbbra is százszázalékosak.

Nagyszebenben a hazaiak mindössze két percnyi ideig vezettek, ám sok mindent elmond a játék kiegyensúlyozottságáról, hogy az isztambuliak előnye sem volt soha 12 pontnál több.

A Török Rolanddal a kezdőben felálló hazaiak egy ötös rohammal nyitottak, ám erre a törökök egy 11-es sorozattal válaszoltak és átvették a vezetést. Eseménydús első negyed végén 29-22-es vendégelőnyt mutatott az eredményjelző. A második játékrészre összekapta magát a hazai együttes, fej-fej mellett haladt a két gárda. Ezt meg is nyerte a Dan Fleseriu-legénység és minimális, 44-48-as hátránnyal vonult a pihenőre.

A szünet után viszont a nagyszebeniek feltűnően sok távoli dobást vétettek, amit viszont a vendégek könyörtelenül kihasználtak és 18-14-re behúzták a negyedet. Az utolsó játékrészben nagyot hajrázott a BC CSU, karnyújtásnyi közelre került akár a győzelem is, ám végül az isztambuliak két pontot megtartottak előnyükből és 83-81-re nyertek.

Török Roland (fotó fent sárgában) 8 pontig jutott a törökök ellen. Csapattársa, az amerikai Randal Falker pedig dupla-dupláig (15 pont, 12 lepattanó). A vendégeknél viszont két játékosnak is összejött ez a bravúr: az amerikai Trae Golden 15 pontig és 13 lepattanóig, a dél-szudáni születésű ausztrál Mangok Mathiang pedig 13 pontig és ugyanannyi lepattanóig.

A csoport másik mérkőzésén az eddig hibátlan Nagyvárad a svájci Fribourg otthonába látogatott. És ha már ott járt, aratott egy magabiztos győzelmet. Az első negyedben még kevés utalt a fölényes erdélyi sikerre, főleg, amikor a házigazda 17-11-re ellépni látszott.

A nagyváradiak viszont innen fordítani tudtak, Tudor Fometescu és Nikola Markovics (fotó, a labdával) pedig egy-egy hármassal zárta a játékrészt, amit ezzel csapatuk meg is nyert 24-22-re.

A második és harmadik negyedben aztán beindult a nagyváradi henger (18-13, 20-14). Az utolsó játékrészben már 25 pont is volt a vendégek előnye, ebből 19-et meg is tartottak, így nyertek 79-60-ra.

Érdekesség, hogy a Nagyszeben és a Nagyvárad a következő héten kétszer is összeméri egymással tudását: előbb a bajnokságban, majd az Európa Kupában. Ott, ahol a partiumiak három győzelmükkel vezetik csoportjukat, az egykori szász fellegvár csapata pedig ugyanannyi vereséggel utolsó.

fotók: fiba.basketball/europecup

A rovat legfrissebb hírei