Újabb székelyek a magyar válogatottakban


A napokban a magyar felnőtt jégkorong válogatott mellett több utánpótlás csapat is pályára lép a nemzetközi szünetben. Székelyek a keretben.

A magyar férfi felnőtt jégkorong válogatott péntektől vasárnapig Lengyelországban EIHC-tornán szerepel a házigazdák, Olaszország és Japán mellett. A behívott keretbe eredetileg öt székelyföldi sportoló volt behívva – Adorján, Fejes, Reisz, Sárpátki, Szabó –, ám ez a létszám hatra növekedett. Sérülés miatt Szabó Krisztián kikerült a válogatottból, akárcsak Ritó László. Helyüket végül két csíkszeredai sportoló vette át: a Fehérvári Titánoktól Mihály Ákos, illetve a MAC Újbudából Szigeti Ákos.

A magyar U20-as válogatott is nemzetközi tornán szerepel méghozzá Franciaországban, ahol Olaszországgal, Szlovéniával és Franciaországgal meccselnek. Vas Márton szövetségi kapitány ezen válogatottba két csíkszeredaira számít. Ambrus Gergőt a Fehérvári Titánokból hívta be, míg Horváth Lászlót a Csíkszeredai Sportklubtól.

A Svasznek Bence dirigálta U20-as csapat Olaszországban lép jégre a házigazdák, Ausztria, illetve Szlovénia társaságában. A kapitány ezen korosztályban két csíkszeredai születésű sportolót hívott meg. Az ifj. Ocskay Gábor JA sportolóját Ambrus Csongort, illetve a Csíkszeredában született, ám még fiatal korában Budapestre költöző és a sportága alapjait már az anyaországban elsajátító Gál Zsombor.

Fotó: jegkorongszovetseg.hu

A rovat legfrissebb hírei