Öt pont fölé nem is jutott Vanuatu


Bejutott a negyeddöntőbe Románia, az is eldőlt, ki lesz az ellenfél.

Bejutott a Tokióban zajló Világkupa negyeddöntőjébe Románia női asztalitenisz válogatottja azt, követően, hogy a második játéknapon ritkán látható fölénnyel, 3-0 arányban legyőzte Vanuatu legjobbjait.

Azt követően, hogy szerdán 3-1-re kikapott Tajvantól, az Európa-bajnokokra nyilvános edzés várt csütörtökön a kis Csendes-óceáni szigetország legjobbjai ellen. A mérkőzés ennek megfelelően is alakult, a korábban Új-Hebridák néven ismert ország játékosai 5 pontnál egyetlen szettben sem jutottak tovább.

Párosban még addig sem, a Stephanie Qwea és Anoly Lulu alkotta duó ellen Elizabeta Samara és Daniela Dodean Monteiro valószínűleg meg sem izzadt. Túlzás lenne persze azt állítani, hogy szegény Priscila Tommynak túl sok keresnivalója volt Szőcs Bernadette, majd Dodean Monteiro ellen.

Az alig 270.000 lélekszámú, földrajzilag Melanéziához tartozó Vanuaturól ritkán hallani az élsport területén. Meg persze amúgy sem. Asztaliteniszben jelentős szerepelt játszik az óceániai térségben, míg 2017-ben nem kis meglepetésre részt vehetett az U20-as labdarúgó világbajnokságon. És ha már ott volt, alaposan megszorongatta Németországot is, amely csak 3-2-re tudta legyőzni a csendes-óceániai társaságot.

De térjünk vissza Romániára és Tokióra. A Vanuatu fölött aratott győzelemnek köszönhetően Románia bejutott a Világkupa negyeddöntőjébe, ahol pénteken a házigazda Japánnal csaphat össze.

A rovat legfrissebb hírei