Csalódást keltő játék és eredmény


Negyedik Európa-kupa meccsén második vereségét szenvedte el a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC női kosárlabdacsapata. A mutatott játék csalódást keltő volt.

A női kosárlabda Európa-kupa E csoportjának negyedik fordulójában a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC azzal a lengyel Artego Bydgoszczal találkozott, akik veretlenül vezetik a csoprotot. A Sepsi-SIC viszont nagy lépést tehetett volna a továbbjutás felé, hiszen ők a lengyelországi vereség mellett két győzelmet könyveltek el a csoportban.

A Sepsi-SIC nagyon rosszul kezdte a meccset és rögtön az elején hétpontos hátrányba kerültek. Innen viszont sikerült felállni és megfordítani a meccset 14–13 arányban, hogy az első negyed hajrája a vendégeké legyen, akik kétpontos előnyre tettek szert. A második negyedet megint jól indította a zöld-fehér alakulat és a 14. percben sikerült a fordítás, majd sikerült olyan periódust elérni, amikor a vendégek két és fél percen át nem tudtak kosarat szerezni. 28–22 volt ekkor az állás. Ekkor viszont valami nagyon megtört a hazai csapat játékában. Érthetetlen módon semmi nem jött össze a hazaiaknak és az Artego a nagyszünetre 35–30-as előnnyel mehetett.

A nagyszünetet követően egy csapat volt a pályán: az Artego Bydgoszcz. Valósággal földbe döngölték a Sepsi-SIC-et a harmadik negyedben, amelyet 20–2 arányban húztak be végleg eldöntve a mérkőzést.

– Egyértelműen csalódott vagyok azzal a karakterrel, amit mutattunk. Ki kell elemezzük a látottakat. Úgy éreztem teljes mértékben fel vagyunk készülve a találkozóra és teljesen értelmetlenül állók az előtt, amit a lányok mutattak. Egyáltalán nem játszottunk jól. Meg kell fogjuk most egymás kezét és a folytatásban nagyon keményen kell küzdenünk. – fogalmazott Zoran Mikes, a Sepsi-SIC vezetőedzője.

Európa-kupa, E csoport, 4. forduló

Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC – Artego Bydgoszcz 50–76 (16–18, 14–17, 2–20, 18–21)
Sepsi-SIC:
Kelley 15, Pašić 5/3, Mandache 2, Gödri-Părău 2, Givens 12. Cserék: Demeter, Orbán, Mîrne-Nagy, Vučetić 2, Topuzović 8/3, Kovács, Butler 4. Vezetőedző: Zoran Mikes.
Artego: O'Neill 10, Kiesel 2, Miedzik 11/9, Pobozy 10, Miskiniene 24. Cserék: Swiatkowska, W. Sobiech, Rymarenko 15/15, R. Sobiech, Michalek 4. Vezetőedző: Tomasz Herkt.

Fotó: Sepsi-SIC / facebook

A rovat legfrissebb hírei