Az út vége – a világ egyik legjobbja ellen


Elmaradt a bravúr, Európa bajnokai a világ legjobb nyolc csapata között zárt.

Szinte emberfeletti bravúr lett volna, de ki lehet képes erre, ha nem Európa legjobbjai. Valahogy így álltak Románia esélyei a Japánban zajló asztalitenisz Világkupa negyeddöntői előtt, ahol a házigazda japánok voltak Szőcs Bernadettéék ellenfelei.

Hogy Japán mekkora erőt képvisel női asztaliteniszben, álljon itt egyetlen statisztikai adat. A világranglista első tíz helyezettje között hat kínai, egy szingapúri és három japán lány található: Mima Ito a 7., Kasumi Isakava a 8., Miu Hirano pedig a 10.. Már csak ennél fogva sem Románia számított az esélyesnek, ahol Szőcs Bernadette (felső fotó, balról az első) a 18., Elizabeta Samara 28., Daniela Dodean Monteriro pedig a 136. az aktuális világranglistán.

Ám a sport nem csupán matematika és statisztika. Ezt bizonyítja, hogy leginkább Dodean Monteiro volt képes megszorongatni aktuális ellenfelét. Az aradi lány ugyanis a 2. és a 4. szettet is megnyerte Isakava ellen, döntő szettre kényszerítve ezzel vetélytársát.

Ígéretesen kezdett a portugál válogatott férje, João Monteiro, nevét is felvevő Danielával és Elizabeta Samarával felálló páros is, amely megnyerte az első szettet és csak hosszabbításban veszítette el a másodikat Miu Hirano és Kasumi Isakava ellen – ám aztán az ázsiai lányok már nem kegyelmeztek.

Nem kegyelmezett Mima Ito sem, akit csak az első szettben tudott megszorongatni Szőcs Bernadette. Ezt követően viszont a világ jelenleg 7. legjobbja viszonylag simán verte a marosvásárhelyi kiválóságot.

Az Európa-bajnok Románia tehát bejutott a világ nyolc legjobb csapata közé a Világkupán, onnan viszont már nem tudott továbblépni.

fotó: facebook.com/frtmromania

A rovat legfrissebb hírei