Akciógól nélkül rúgtak hármat


Ficzay végig a pályán volt, Herczeget becserélték, Balázs bemutatkozott.

Megszerezte első győzelmét az Európa-bajnokság selejtezősorozatának második fordulójában Románia női labdarúgó-válogatottja azt követően, hogy péntek este Bukarestben 3-0-ra legyőzte Litvánia válogatottját. Az eredmény érdekessége, hogy Románia egyetlen klasszikus akciógólt sem szerzett…

A belga Anderlecht játékosa, Stefania Vatafu ugyanis a 17. percben büntetőből szerezte meg a vezetést, mint ahogy a Kolozsvári U-Olimpia játékosa, Andreea Voicu is tizenegyesből állította be a végeredményt a 70. minutumban. A kettő között pedig Vestina Neverdauskaite talált a saját kapujába fél órányi játékidőt követően.

A találkozón Ficzay Mária (Kolozsvári U-Olimpia) végig a pályán volt, míg Herczeg Andreát (Szent Mihály) a 78., Balázs Csillát (Diósgyőr) a 86. percben cserélte be Mirel Albon szövetségi kapitány. A székelyudvarhelyi játékos ezzel a négy perccel mutatkozott be a román címeres mezben. Barabási Kinga (Székelyudvarhelyi Vasas Femina) és Godér Brigitta (Győr) a kispadról nézte végig a mérkőzést.

Románia az első fordulóban Kolozsváron 1-0-ás vereséget szenvedett Belgiumtól, kedden pedig Svájcban folytatja a selejtezősorozatot. A csoportnak még Horvátország is tagja.

fotó: frf.ro

A rovat legfrissebb hírei