Csíki vereség a közvetlen rivális otthonában


Pár nap leforgása alatt második minimális különbségű verségét könyvelte el az FK Csíkszereda.

 Temesváron a szurkolók által alapított ASU Poli Temesvár otthonában lépett pályára az FK Csíkszereda a labdarúgó másodosztályban. Közvetlen riválisok találkoztak, akik a kiesés elől menekülnek. A házigazda csupán egy ponttal előzte meg az FK-t a találkozó előtt.

A meccs első félidője nem hozott túlzottan nagy izgalmakat bár az első helyzetecske a csíkiak előtt adódott, ám Csűrös fejese nem okozott gondot a hazai kapusnak. A folytatásban viszont a hazaiak igyekeztek nagyobb nyomást gyakorolni az FK kapujára, de igazából a nagy mezőnyharcon kívül nem igazán történtek izgalmas dolgok a kapuk előtt. Ugyanakkor a hazaiak két kényszerű cserét is végre kellett hajtsanak még a szünet előtt sérülés miatt.
 
A második félidő viszont a lehető legrosszabbul indult az FK számára. Egy baloldali centerezésre jó ütemben érkezett Ignea, aki a hosszú sarokba bólintott. Gyengének esélye sem volt. Igyekezett gyorsítani a játékon az FK, de ez a műfaj az egész szezon során, főleg hátrányban, nem volt az erőssége a csíkiaknak. Helyzetecskék összejöttek, de azok nem okoztak problémát. A 84. percben viszont a hazaiak megint közel álltak a gólhoz, de Axente jó 25 méterről elvégzett szabadrúgása a kapufán csattant. A hajrát remekül oldotta meg az ASU és behúzta a három pontot.
 
A végső sípszó után az FK játékosai leálltak perlekedni a játékvezetővel, aki nem engedte elvégezni a szögletrúgást és ezért Hodgyai és Csürös jutalma egy-egy sárga lap lett, akárcsak Erdeinek, ám neki már a második volt, így pirosra is váltott a játékvezető.
 
II. Liga, 16. forduló
 
ASU Poli Temesvár – FK Csíkszereda 1–0 (0–0)
Gólszerző: Ignea (49.).
FK Csíkszereda: Gyenge – Palmes, Csürös, Lalic, Majzik, Eder, Kálmán (Hodgyai 75.), Erdei, Pintér, Becze (Barta 75.), Magyari (Jebari 63.).
 
Fotó: Erik Geiger

A rovat legfrissebb hírei