Vert helyzetből jöttek vissza a magyarok


Gdanskban és Tallinban léptek jégre a magyar, illetve a romániai válogatott jégkorongozói. Mindkét csapatok keményen megdolgozott.

 A többségében székelyföldi játékosokra alapozó romániai jégkorong válogatott az első napon Lettország második számú csapatától elszenvedett vereséget követően Kazahsztán U20-as alakulatával mérte össze erejét a Tallinban zajló Baltic Challenge Cupon. Előzetesen sokat nem lehetett tudni a kazahokról csupán annyit, hogy a játékosok többsége az orosz ifjúsági elit ligában (MHL) szereplő Snezhnye Barsy csapatából érkezik.

A válogatott jobban indította a meccset és a 18 percben a fölény góllá érett és Molnár Zsombor betalált a kazah kapuba. A második felvonás közepén viszont egyenlítettek a fiatal kazahok Asukhanov révén, majd a harmadik játékrészt ikszre hozták a felek. A hosszabbításban kijött a tapasztalatbeli különbség a 63. percben a Gyergyói Hoki Klubot erősítő ex-Steauát Mircea Constantin eldöntötte a találkozó sorsát. A mérkőzés legjobb romániai játékosának a Csíkszeredai Sportklub kapusát a 20 esztendős Adorján Örsöt választották.
 
A Gdanskban zajló EIHC-tornán szereplő magyar válogatott jó kedvvel várhatta a Japán elleni meccset, annak ellenére, hogy egy nappal korábban hosszabbítás után vereséget szenvedtek a világaelitbe tartozó olaszok ellen. A Jarmo Tolvanen dirigálta magyar „U25-ös” válogatott viszont beragadt a mérkőzés első felében. A kelet ázsiai csapat, ahogyan azt megszokhattuk tőlük, nagy sebességben játszott és ennek ellenszerét nem igazán kapták. Ennek ellenére a mérkőzés felénél csak 2–0 volt oda. Ekkor folyamatosan egyre jobban kezdett belelendülni a fiatal magyar csapat is és a mérkőzés hajrájára kivágták a rezet. Az 54. percben Sebők, az 56. percben Erdély, majd 17 másodperccel a vége előtt újból Sebők volt eredményes eldöntve a mérkőzést.
 
A székelyföldi játékosokból ezúttal Fejes, Szigeti, Sárpátki, Mihály és Adorján Attila volt nevezve. Adorján viszont ezúttal második számú kapus volt, míg Reisz nem volt nevezve.
 
Baltic Challenge Cup, Tallin
 
Románia – Kazahsztán 2–1 (1–0, 0–1, 0–0, 1–0) – hosszabbtás után
A romániai gólszerzők: Molnár Zs. (18.), Constantin (63.).
 
EIHC-torna, Gdansk
 
Magyarország – Japán 3–2 (0–2, 0–0, 3–0)
A magyar gólszerzők: Sebők (54., 60.), Erdély (60.)

A rovat legfrissebb hírei