Ex-komcsi csoport Szőcsnek és Mányának


Románia ismét összecsaphat a világklasszis kelet-európaiakkal.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) székházában, Nyonban kisorsolták a jövő évi futsal világbajnokság Elit selejtezőkörének párosításait. Románia színeiben az első fordulóban Szőcs László és Mánya Szabolcs is lehetőséget kapott.

A sorsolást követően Románia a D csoportba került Kazahsztán, Csehország és Szlovénia társaságába - valamennyien tehát az egykori kommunista tömb országai. A selejtezőkör házigazdája Csehország lesz január 27. és február 5. között. Az Elit körből a csoportelsők jutnak tovább egyenes ágon, a másodikak pedig oda-vissza vágós pótselejtezőn csapnak még össze április 9–11. között.

Románia az október utolsó hétvégéjén Karácsonkőn rendezett selejtezőcsoportban végzett Kazahsztán mögött, de Hollandia és Albánia előtt a második helyen, így jutott be az Elit körbe. Akkor a világ egyik legjobbjának számító Kazahsztántól 4-2-re kapott ki, ennél jobb eredményre pedig Csehországban sem számíthatnak majd Szőcsék. A Litvániában sorra kerülő világbajnokságra tehát pótselejtezőn vezethet ki Románia útja. Történelme során először.

Az Elit kör csoportjai:
A csoport : Portugália, Olaszország, Fehéroroszország, Finnország
B csoport : Spanyolország, Szerbia, Ukrajna, Franciaország
C csoport: Oroszország, Azerbajdzsán, Szlovákia, Horvátország
D csoport: Kazahsztán, Szlovénia, Románia, Csehország

fotó: frf.ro

A rovat legfrissebb hírei