Ez már igen! A lengyeleket is legyőzték


A hat székelyföldi játékost a soraiban tudó magyar jégkorong válogatott a Gdanskban zajló nemzetközi torna záró napján a házigazdákat is legyőzték.

 A világelitbe tartozó olasz válogatott ellen elszenvedett hosszabbításos vereséget, illetve Japán legyőzését követően a magyar felnőtt jégkorong válogatott a házigazda Lengyelországgal mérte össze erejét az EIHC-torna záró napján.

A Jarmo Tolvanen által felkészített magyar válogatottban ezúttal mind a hat behívott székelyfölid jégkorongozó – Adorján, Fejes, Reisz, Sárpátki, Szigeti és Mihály – pályára lépett a lengyelek ellen.
 
Ugyanakkor nem lépett jégre és visszautazott még a mérkőzés előtt klubcsapatában a Finnországban légióskodó Sebők és Galló. Ennek fényében még nagyobb erőfelmérőnek bizonyult a roppant fiatal magyar csapatnak a házigazdák elleni összecsapás, amelyen derekasan helytálltak.
 
Már az első felvonásban kezdeményezőbbek voltak, hogy a 19. percben Sárpátki passzából Nagy Krisztián megszerezze a vezetést. A második felvonásban sem tudtak a lengyelek olyan nagy nyomást gyakorolni Adorján kapujára. Sőt a magyarok előtt adódtak nagyobb ziccerek, de azok kimaradatak így két harmad után továbbra is 1–0 maradt az állás. A záró felvonásra a lengyelek kezdeményezőbbek voltak, de Adorján és a magyar védelem állta a sarat, hogy végül az utolsó percben Terbócs üres kapus gólja eldöntse a mérkőzést.
 
A magyar válogatott 7 ponttal zárt és a később kezdődő Olaszország – Japán mérkőzés függvényében az első vagy a második helyen zárják a tornát.
 
EIHC-tora, Gdansk
 
Lengyelország – Magyarország 0–2 (0–1, 0–0, 0–1)
A magyar gólszerzők: Nagy K. (19.), Terbócs (60.).

A rovat legfrissebb hírei