Félszáznál is többet dobott a Marosvásárhely kosarasa!


A Bölönik napja volt a mai!

Megszerezte első győzelmét a Marosvásárhelyi VSK férfi kosárlabda-csapata a Liga1-nek nevezett román második osztály ötödik fordulójában, miután szoros mérkőzésen 91-87-re legyőzte a Ploiesti VSK együttesét. Hogy ez miért érdekes számunkra?

Elsősorban azért, mert a marosvásárhelyiek egyik játékosa egészen elképesztő teljesítményt nyújtott: Bölöni Tamás meg sem állt 51 pontig. Azaz ő szerezte csapata pontjainak 56%-át!

Másrészt azért is érdekes lehet a találkozó, mert az erdélyiek az alábbi felállásban kezdték a mérkőzést: Bölöni Tamás, Tóth Ádám, Tar Krisztián, Sikó Zalán és Szilveszter Botond. Ráadásul a keret tagja továbbá Barabási Lóránd, Barabási Zalán, Györki Krisztián, Kurci Norbert, Szabó Dávid és Szász Szilárd.

Győzelmével a Marosvásárhely feljött a 8. helyre a 10 csapatos bajnokságban.

Összességében pedig elmondható, hogy a Bölönik napja volt a november 10., mivel Bölöni László csapata, a Royal Antwerp 2-1-re legyőzte a listavezető Brugge együttesét a belga élvonalbeli labdarúgó bajnokság egyik rangadóján. A marosvásárhelyi edző csapata ezzel feljött a bajnoki tabella 5. helyére.

fotó: baschet.ro

A rovat legfrissebb hírei