Negyedik hely Tallinban


A „bronzcsatában” csak egyenlítésre futotta a romániai válogatottól Tallinban. Két vereséggel és egy győzelemmel zárták a Baltic Challenge Cupot.

 Hat csapatot felvonultató nemzetközi válogatott tornát rendeztek Tallinban, ahol a házigazda észt válogatott mellett a többségében székelyföldi játékosokból álló romániai válogatott, Kazahsztán U20, Lettország B, Litvánia és Ukrajna csatázott egymással.

A Baltic Challenge Cup szervezői a csapatokat két hármas csoportba osztotta, majd onnan az elért eredmények tükrében a két csoport egymással keresztbe játszott a helyosztókon.
 
A romániai válogatott miután kikapott Lettország B csapatától sikerült legyőznie a kazah U20-as válogatottat így a harmadik helyért csatáztak. Méghozzá Észtország ellen. Annak ellenére, hogy az észtek, legalábbis a torna hivatalos honlapja és az észt szövetség hivatalos oldala szerint is, mindkét csoportmeccsüket megnyerték és az aranyért kellett volna jégre lépjenek. Ehelyett a bronzcsatában voltak érdekeltek. Minden bizonnyal elírták az eredményeket.
 
A „bronzcsatában” a házigazdák nyitották meg a gólok sorozatát, hogy a 29. percben Kiricsenko egyenlítsen. A harmadik játékrészben viszont a házigazdák kétszer is betaláltak behúzva a meccset és a negyedik helyre lökve a romániai csapatot.
 
A döntőben a lett második számú csapat 3–2-re nyert Ukrajna ellen, míg az ötödik helyért zajló csatában Litvánia 4–3-ra gyűrte le a kazah fiatalokat.

A rovat legfrissebb hírei