Tökéletes teljesítmény, továbbjutás!


Nem sok hibázási lehetősége volt a székelyudvarhelyieknek, megvan a klubtörténeti siker.

Fennállása legnagyobb sikerét érte el vasárnap este a Székelyudvarhelyi ISK-SZAK csapata azzal, hogy bejutott a férfi asztalitenisz Európa Kupa negyeddöntőjébe. Pedig György István tanítványaira nem várt könnyű visszavágó a Clube Desportivo Sao Roque ellen azt követően, hogy Madeira szigetén 3-1-re kikaptak.

A visszavágónak két pozitív előjellel vághattak neki az udvarhelyiek. Egyrészt, hogy pontot tudtak szerezni Portugáliában, másrészt pedig, hogy a Sao Roque nem számíthatott legjobb játékosára, a kínai Tianming Zhaora.

A visszavágót György Szilárd kezdte és alaposan meg is ágyazott a hazai reményeknek azzal, hogy nagyon simán legyőzte 3-0-ra Joni Perreirát. A második összecsapás hozta a legnagyobb izgalmakat, Sebastian Loso hatalmas csatát vívott Nuno Henriques-zel. A mérkőzés az ötödik szettig húzódott el, ám ezt a székelyudvarhelyiek svéd légiósa nyerte meg 16-14-re.

Cservik Krisztián azzal a tudattal állhatott az asztal mellé, hogy tudta: ha legyőzi Tiago Lit, megvan a történelmi siker. Nos, a vajdasági játékos gyorsan be is húzta az első játszmát, a folytatásban ugyanis Li meg-megszorongatta Cserviket, ám ő a döntő szituációkban nem hibázott és játszmaveszteség nélkül nyerte meg a maga mérkőzését.

Az ISK-SZAK történelme során első alkalommal jutott be az Európa Kupa negyeddöntőjébe, ahol decemberben a szlovák SK Vydrany lesz az ellenfele.

fotó: szekelyhon.ro

A rovat legfrissebb hírei