Csíkiakkal erősített a Galac


Két fiatal csíkszeredai sportolóval erősítette meg keretét a román ezüstérmes Galaci CSM. A szerda esti Gyergyói HK jégkorong bajnoki meccsen akár már be is mutatkozhatnak.

Változások történtek a Galaci CSM jégkorongcsapatának keretében miután a napokban két fiatal csíkszeredai sportoló aláírását sikerült megszerezniük. Ugyanakkor a hírek szerint távozójuk is akad.

Kapusposzton csere történt. A galaci szurkolók információi szerint a második számú hálóőre a csapatnak Popa Bogdan felhagyott az aktív jégkoronggal. Ezért nagyon gyorsan cselekedniük kellett és sikerült leigazolniuk a 20 esztendős Szopos Magort. A Csíkszeredai ISK neveltje, aki 2015 őszétől kezdve a Győri HC-hoz igazolt és négy idényen át a magyar, illetve osztrák ifjúsági bajnokságokban pallérozódott.

Ugyanakkor Magor mellett sikerült leigazolniuk Szopos Ottót. A 22 esztendős játékos szintén a Csíkszeredai ISK neveltje és ő is fiatalon, 2013 őszén, Magyarországra költözött és a DVTK Jegesmedvék alakulatához. A 2016/2017-es idényben már bemutatkozott az Erste Ligában majd a Hokiklub Budapesthez igazolt. 81 Erste Liga meccsel a háta mögött érkezett haza a Sapientia U23-as alakulatához az idén nyáron és 15 meccsen lépett jégre.

Mindkét játékos szerda este 18.30 órától a Gyergyói HK otthonában akár már be is mutatkozhat román bajnoki meccsen.

A válogatott szünet ellenére a hétvégén több mérkőzést is letudtak a román bajnokságban. Hiába küldött nyolc játékost a romániai válogatottba, míg egyet a magyar U20-as válogatottba a Csíkszeredai Sportklub négy összecsapáson jégre léptek az itthon maradottak. Két-két mérkőzést tudtak le a Bukaresti Sportul Studentesc, illetve Sapinetia U23 ellen. A Sportklub sima meccseken húzta be a győzelmeket. Érdekesség, hogy a csíki csapat több fiatal 16-17 éves játékost is bevetett a találkozókon. Így élete első felnőtt mérkőzésén jégre lépett Banceanu Levente, Kristó Csongor, Benedek Tamás, Györfy Szilárd vagy épp Antal László.

A Sportklub a Sportult 11–1, illetve 21–1 arányban győzte le, míg a Sapientiát Karcfalván 6–2, illetve 10–3 arányban. A csíkiakra ma egy picit nehezebb találkozó vár hiszen a Bukaresti Steaua érkezik a Vákár Lajos Műjégpályára. A kék-fehéreknél viszont hadra képesek már a válogatotból visszatérő sportolók is.

A rovat legfrissebb hírei