Elhagyhatja a CFR-t a sikerkovács?


Hiába áll az első helyen a román bajnokságban a Kolozsvári CFR és továbbjutásra az Európa Ligában a csapat sikerkovácsa leléphet.

Bombahírként közölte Románia egyetlen sportnapilapjának a Gazeta Sporturilornak az online verziója a gsp.ro, hogy a Kolozsvári CFR trénere Dan Petrescu elhagyja a csapatot.

A kolozsvári alakulat egyébként 31 pontjával az első helyen áll a román bajnokságban kettővel megelőzve a második helyen álló Konstancai Viitorult és hárommal a harmadik Astra Giurgiut. Ugyanakkor a csapat az Európa Liga E csoportjában három győzelemmel és egy vereséggel a második helyen áll a 10 pontos Celtic mögött. A biztos továbbjutástól egy pontra vannak és olyan csapatokat előznek meg, mint a Lazio, vagy épp a Rennes.

Mindezek ellenére az első hírek szerint Lengyelországból kapott igencsak vonzó ajánlatot méghozzá a Varsói Legiától. Egyes információk szerint a fizetése 45.000 euró lenne havonta, továbbá a bajnoki címért, valamely európai kupa csoportkörébe való jutásért, illetve a tavaszig való talpon maradás esetén további 1-1 millió euró ütné a markát.

Ugyanakkor további lehetőségek is vannak. A román sajtó már régóta bedobta a nevét, mint lehetséges román válogatott szövetségi kapitány. Amennyiben Cosmin Contra elbukik az elkövetkezendő napokban, akkor ennek a feltevésnek lehet esélye.

Oroszországgal is szóba hozták a trénert méghozzá a Szocsi vagy a Dinamo Moszkva vezetőedzőjeként.

Dan Peterscu egyébként nem az a helyben maradós fajta tréner, hiszen 2003 óta, amiót vezetőedzőként dolgozik a szakmában, nem kevesebb, mint 13 csapatnál dolgozott. Ezekből a Sportul Studentesccel és a Kolozsvári CFR-el duplázott. A 13 csapat közül viszont az Unitrea Urziceninél, a Kuban Krasznodárnál, illetve a Dinamo Moszkvánál ült több, mint egy szezont.

A rovat legfrissebb hírei