Új bajnokcsapat formálódik?!


Nemzetközi szinten is kiemelkedő súlya van a szatmárnémeti vívóiskolának, ahol új bajnokcsapat formálódik.

Minden Csipler Attilával és az ő 1960-as római olimpián való részvételével kezdődött. Legalábbis, ami a szatmárnémeti vívóiskola - nem csak országos és regionális, de méltán nevezhetjük nemzetközi – súlyát, csúcsidőszakát tekinti.

Az elmúlt fél évszázadban ugyanis olimpiai, világ- és Európa-bajnokok és érmesek sora tanulta meg a sportág alapjait a Csipler Sándorról elnevezett vívóteremben. A tetőpontot természetesen Funkhauser Zita (német színekben) nyert két olimpiai aranyérme, illetve az önmagát félig magyarnak valló Simona Pop riói elsősége jelenti. Rajtuk kívül azonban egy sor ötkarikás érmes fémjelzi a szatmári iskola dicsőségét: Gyulai Ilona és Stahl Katalin két-két bronza, Tasi Zsuzsanna bronza, Weber Mónika két ezüstje és két bronza, Orosz Rozália ezüstje, König Rita ezüstje és bronza bizonyítja a nemzetközi szinte. is páratlan eredményességet.

A sikertörténet pedig remélhetőleg nem ért véget. Ezt ígéri legalábbis Csiszár Ferenc, Nagy Lehel, Adrian Szilagyi, Adrian Pop és Simona Surducan tanítványainak a párbajtőrözők országos bajnokságán ezen a héten elért eredményei. A 15 éven aluliak között ugyanis Mézinger Márton ezüst, Szabó Szabolcs pedig bronzérmes lett, Emilian Feherrel és Luca Gurzával kiegészülve viszont magabiztosan nyerték meg a csapatbajnokságot. A mezőny egyedüli erdélyi klubjaként a Szatmárnémeti Sport Klub csapata a döntőben 45-34 arányban utasították maguk mögé a Craiova kvartettjét.

fotó: frissujsag.ro

A rovat legfrissebb hírei