Hét meccs, hét győzelem


Újabb győzelmet könyvelt el a Székelyudvarhelyi Szejke SK a másodosztályú férfi kézilabda-bajnokságban. Sipos Lóránt tanítványai menetelnek.

 A Segesvári VSK-t fogadta a Székelyudvarhelyi Szejke SK a másodosztályú férfi kézilabda-bajnokság hetedik fordulójában. A C csoportot vezető Szejke és a negyedik Segesvár közti mérkőzés volt, hogy rangadónak számított. Ám ezúttal a képlet az mutatta, hogy az udvarhelyiek botlása csodának számítana.

Ennek ellenére nem kezdte jól a Szejke a meccset, a vendégek magabiztosabbnak tűntek, tíz perc után háromgólos előnyük volt, majd egy időkérés után tudott csak a hazai csapat magára találni. A vendégek is sokat hibáztak, hiszen három hetest is kihagytak, a Szejkétől viszont Balázs és Komporály lövései rendre bementek, a védekezésük is fokozatosan feljavult, a félidőben egy góllal vezetett a hazai együttes.
 
A második játékrészt kitűnően kezdte a Szejke, elhúzott öt góllal és ezt az előnyt meg is tartotta a végéig, habár az ellenfél közben kozmetikázott néha, mindig sikerült újabb találatokat bevinni. Mihály Zsolt vezérletével a Szejke védelme is nagyon jól teljesített, elől pedig rendre megtalálták a réseket, mind a beállósok, mind pedig az átlövők jól dolgoztak: habár a segesvári kapus néhány ziccert is megfogott, lövéseik többsége gól volt. A végén a közönség is díjazta a szép játékot, zúgott a „Szép volt, fiúk!”
 
A következő, nyolcadik fordulóban a Szejke áll, majd két hét múlva, november 30-án ismét hazai pályán lesz a következő rangadó, amikor a Kolozsvári Universitatea jön Udvarhelyre.
 
A-osztály, C-csoport, 7. forduló
 
Székelyudvarhelyi Szejke SK – Segesvári VSK 33–28 (16–15)
Szejke SK: Orbán Szilárd (5 védés / 17 kapott gól) – Csibi 2, Komporály 7, Balázs 6, Tăuțean 3, Kónya 4, Jére 5. Csere: Jobb (4/11)  – Fekete 4, Mihály, Pál Szilárd, Szász Előd 2, Lőrinczi, Katona, Palatka, Hadnagy. Vezetőedző: Sipos Lóránt.

Fotó: kezilabda.ro

A rovat legfrissebb hírei