Szabóék elbuktak, mégis két erdélyi csapat jutott a csoportba


Drámai visszavágók, végletekig kiélezett küzdelem és idegenben szerzett több gól.

Drámai összecsapásokat és végletekig kiélezett küzdelmet hoztak az romániai csapatok számára az a női kézilabda EHF Kupa utolsó selejtezőkörének visszavágói. A három erdélyi csapatot felvonultató párharcokról mindent elmond, hogy a csoportkörbe jutás az idegenben szerzett gólok számán múlott. Ennek köszönhetően örülhetett a Corona Brassó és a Nagydisznódi Magura, bánkódhatott a Szabó Szilviával felálló Besztercei Gloria.

Utóbbinak annak ellenére nem sikerült a továbbjutás, hogy idegenben ledolgozta hátrányát és 24-22-re nyerni tudott Brassóban. Csakhogy az első mérkőzésen, egy héttel korábban a bajnokságban második barcaságiak tudtak nyerni a hetedik helyezett beszterceiek otthonában 27-25-re, az idegenben szerzett több góljuk pedig döntőnek bizonyult.

A visszavágó hajrája ennél idegtépőbb nem lehetett volna, gondolhatták a szurkolók, hisz az utolsó két percben már egyik csapat sem tudott gólt szerezni, így a brassóiak kiizzadták és kiszurkolták a győzelmet. A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy a székelyudvarhelyi Szabó Szilvia két góllal segítette csapatát, ám ezúttal ez kevés volt az üdvösséghez…

Ha idegtépőnek gondolták a hajrát a brassóiak és a beszterceiek, mit mondjanak a nagydisznódiak? A Magura ugyanis 7 perccel a vége előtt már 7 ponttal, 22-15-re is vezetett a spanyol Gran Canaria ellen, bőven ledolgozva ezzel a Kanári-szigeteken összeszedett 28-24-es hátrányát. Igen ám, csakhogy ezt követően a hazaiak már képtelenek voltak újabb gólt szerezni (az utolsó hét percben!), míg a vendégek feljöttek 4 gólra. Az utolsó három percre már a spanyoloknak is elfogyott a puskaporuk, így az idegenbeli jobb góltermés ezúttal is továbbjutást jelentett a hazai csapatnak, amely a hazai bajnokságban alig 8. helyen áll jelenleg.

A nagydisznódi továbbjutás két hőse egyértelműen a 15 védést bemutató, ezzel 50%-os védési mutatót produkáló Elena Voicu kapus, illetve a 10 gólig jutó Mihaela Ani-Senocico volt.

A csoportkör januárban startol.

fotó: facebook.com/HandbalCoronaBrasov

 

A rovat legfrissebb hírei