Magabiztos győzelem Brassóban


Hetedik bajnoki meccsét is behúzta a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC női kosárlabdacsapata.

Brassóban a CSU Olimpia vendége volt a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC női kosárlabdacsapata, a Keleti-csoport nyolcadik fordulójában.

Az első negyedben a házigazdák Biljana Pesovic találatainak köszönhetően tartani tudták a lépést a nehezebben játékba lendülő zöld-fehér mezesekkel, akik a játékrész utolsó percében magukra találtak, a második felvonásban pedig felőrölték ellenfelüket. A négyszeres bajnok sorozatban 8 pontot szerzett, majd Romina Filip egy több mint négyperces kosárcsendet tört meg, azonban csapata támadásban nem állt a helyzet magaslatán, a második negyedben mindössze 8 egységet jegyeztek, míg a hatékonyan védekező és eredményesen támadó vendégek a szünetben 20 ponttal vezettek (23–43).
 
A harmadik játékrészben először a hazai együttes volt eredményes, a másik oldalon pedig Andra Mandache került főszerepbe, hiszen kétszer féltávról, egyszer pedig a hárompontos vonal mögül talált be. A Sepsi-SIC 29 pontos előnnyel vághatott neki az utolsó negyednek, ahol a Dan Calancea irányította kosárlabdázók hiába próbálkoztak, mert mindössze két ponttal csökkentették hátrányukat, így a pontosabban célzó és több lepattanót gyűjtő címvédő megérdemelten nyerte meg hetedik bajnoki mérkőzését.

A zöld-fehér mezesek november 27-én, szerdán 18.30-tól a Galatasaray otthonában játszanak az Európa-kupa csoportkörének 5. fordulójában, majd november 30-án, szombaton 19.30-tól a Phoenix Konstanca ellen lépnek pályára a Szabó Kati Sportcsarnokban a Nemzeti Liga 9. játéknapján.

Nemzeti Liga, 8. forduló

Brassói CSU Olimpia – Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC 61–88 (15–19, 8–24, 19–28, 19–17)
Sepsi-SIC:
Pasic 5, Demeter 9, Vucetic 7, Mandache 16/3, Givens 9/3. Cserék: Orbán 15/3, Cătinean, Mîrne-Nagy, Topuzovic 3/3, Gödri-Părău 9, Kovács 3/3, Butler 12. Vezetőedző: Zoran Mikes.

A rovat legfrissebb hírei