Kapusbakik és kivédett tizenegyes – Videók


Kilenc perc alatt fele annyi gólt lőtt, mint pályafutása eddigi öt szezonja alatt.

Semmi különleges – vonhatjuk le a következtetést röviden a román élvonalbeli labdarúgó-bajnokság legutóbbi, 17. fordulójának eredményeit vizsgálgatva. Már ami az erdélyi csapatokat illeti, hiszen a Kolozsvári CFR most is nyert, a nagyszebeni Hermannstadt kikapott, a medgyesi Gaz Metan ikszelt. A Sepsi hétfő este játszik a Viitorul vendégeként.

A játéknapot a Lazio elleni idegenbeli Európa Liga mérkőzésre készülő CFR nyitotta, amely péntek délután meggyőző fölényű, 4-0-ás győzelmet aratott az újonc Targoviste ellen. A hazaiak dolgát alaposan megkönnyítette az ősz folyamán amúgy rendkívül jó teljesítményt nyújtó Mihai Aioani kapus, aki a 3. percben Catalin Ituhoz passzolta a labdát, a gyorsan eszmélő fiatal támadónak pedig nem maradt más dolga, minthogy 17-18 méterről a megürült kapuba passzoljon. Ezt követően viszont sokáig tartotta magát az újonc, a hajrához érve nem sok jele volt annak, hogy kiütés lesz a meccs vége. Aztán érkeztek – a védők. A 71. percben Mihai Bordeianu lövése után mindkét kapufát érintve került a hálóba a labda, majd 8 perccel később ismét a védekező középpályás villant és remek 18 méteres csavarással duplázta meg saját góljainak számát. A végeredményt a csapatkapitány Camora állította be, a jobb oldali védő a 86. percben lőtt erősen a tizenhatos vonaláról a hosszú sarokba.

Bordeianura (fotó) visszatérve, ezek voltak első idei góljai! Mi több, ez alatt a kilenc perc alatt rögtön több gólt szerzett, mint eddigi pályafutása bármely idényében! Eddigi öt szezonjában ugyanis mindössze négy gólt szerzett – soha egyik idényben sem jutott egy találat fölé! Nemhogy egyetlen meccsen…

Meghatározó szerep jutott a kapusoknak a Gaz Metan – Botosani mérkőzésen is. Egyrészt, mert olyan jól végezték dolgukat – vagy olyan rosszul teljesítettek a csatárok –, hogy egyetlen gól sem született. Ehhez a vendégek álltak a legközelebb, de Jonathan Rodriguez büntetőjét Razvan Plesca védeni tudta. A közép-erdélyiek legutóbbi négy bajnokijuk közül hármat is döntetlennel hoztak le, egyet pedig megnyertek.

Erre, azaz megnyert meccsre szeptember elseje óta vár a Hermannstadt, amely ezúttal a bajnokesélyes Craiova otthonában szenvedett sima, 3-0-ás vereséget. A nagyszebeniek buákásnak a 39. percben Emanuel Novo hibája is megágyazott, a portugál portás nem volt a helyzet magaslatán Nicusor Bancu éles szögből leadott lövésénél. A 69. percben Alexandru Cicaldau fejesénél már nem tehetett semmit, mint ahogy a 76. percben Ousmane Viera öngóljánál sem. A Hermannstadt immár kilenc bajnoki óta nyeretlen.

A forduló krónikájához tartozik viszont, hogy megszakadt egy másik 9 forduló óta tartó sorozat: hét győzelem és két döntetlen után kikapott a FCSB, amely hazai pályán 3-1-re maradt alul az Astra ellenében.

A bajnoki tabellát továbbra is a 34 pontos CFR vezeti, hárommal megelőzve a Craiovát és az Astrát. A Medgyes 27 pontjával az ötödik, míg a Hermannstadt 14 ponttal az utolsó előtti, 13. helyen áll.

 fotó: facebook.com/cfr1907

A rovat legfrissebb hírei