Egy, csak egy csapat hibátlan a vidéken


Győzelemmel mutatkozott be a bajnokság történelmének első olasz edzője.

Győzelemmel mutatkozott be a román élvonalbeli női kosárlabda-bajnokság történelmének első olasz edzője, Mauro Procaccini, akinek az irányításával a Szatmárnémeti VSK 68-54-re legyőzte a Kolozsvári Universitatea együttesét. Ezzel egyúttal az is biztossá vált, hogy a VSK százszázalékos mérleggel járja az alapszakasz odavágóit. Amint azt várni is lehetett.

A vasárnap esti találkozón a hazaiaknál Oláh Andrea, a vendégeknél Kilin Tünde kapott helyet a kezdő csapatban. Az első félidőben a vendégek remekül tartották magukat, olyannyira, hogy a nagyszünetben 32-31-re vezettek is. A pihenő alatt Procaccini rendet rakott a fejekben, a szatmáriak 25-9-el elsöpörték a kolozsváriakat, megágyazva a 68-54-es győzelemnek.

A mérkőzésen Oláh Andrea 6 pontig jutott, Szmutku Renáta és Kádár Annamária pedig nem kapott lehetőséget. A másik oldalon Kilin Tünde 7 ponttal segítette csapatát, Bölöni Noémi Mercédesz viszont hat perc játékidő alatt nem tudott eredményes lenni.

Ami az alapszakasz első felét illeti, borítékolható volt a tavalyi ezüstérmes szatmáriak fölénye a nyugati csoportban, mint ahogy a keleti csoportban a bajnoki címvédő Sepsi hibátlan mérlege is. A VSK mellett szintén 10 pontja van az ACS KSE Kézdivásárhelynek is, ám ők egyrészt egy meccsel többet játszottak, másrészt 4 győzelmük mellett két vereséget is elszenvedtek. A Kolozsvár és az Arad képezi a középmezőnyt három győzelemmel és két vereséggel, míg a Nagyváradi Rookies és a Marosvásárhelyi Sirius egyelőre vár első győzelmére. Nem sokáig, ugyanis hétfő este találkoznak egymással.

 

A rovat legfrissebb hírei