Nagy győzelmet aratott a GYHK


Legsikeresebb magyarországi kiszállásán van túl a Gyergyói HK. Három meccs után hét pont a termés.

 A Debreceni DEAC ellen elszenvedett szétlövéses vereség és a Schiller-Vasas HC ellen aratott könnyed győzelmet követően a Fehérvári Titánok otthonában zárta újabb magyarországi kiszállását a Gyergyói HK.

Aktívabban kezdett a GYHK, beszorította ellenfelét, de a várva várt gólt nem sikerült elérni. Ezt követően a Titánok fokozatosan kijöttek a szorításból, de a közönség nem örvendhetett szép hokinak, hiszen sok volt a hiba mindkét oldalon. Ezt a GYHK viselte jobban, akik végül a 7., illetve a 13. percben Péter Zsolt, illetve Góga révén betaláltak Gyenesnek.
 
A második felvonásra harcosabb Titánok jöttek ki a jégre, de a GYHK remekül szervezte meg játékát és a letámadásaikba hatalmas veszély volt, főleg a második soruk élt nagyon, több helyzetet is kialakítottak. A helyzeteket végül a gólok váltották és előbb Csergő, majd az új igazolás Jones is betalált Gyenesnek nagyvonalakba eldöntve a három pont sorsát.
 
Igaz a jégkorongba másodpercek alatt változhat minden, ám a dráma ezúttal elmaradt és a GYHK magabiztosan őrizte előnyét. Sőt a harmadik harmadban már 6– is volt az állás, hogy a hazaiak csak az utolsó percekben tudjanak szépíteni.
 
Erste Liga, eredmények
 
Fehérvári Titánok – Gyergyói HK 1–6 (0–2, 0–3, 1–1)
Gólszerzők: Zion (57.), illetve Péter Zs. (7.), Góga (14.), Csergő (25.), Jones (28.), Rupert M. (40.), Vorobjov (55.).
 
Dunaújvárosi Acélbikák – Debreceni DEAC 4–1 (2–1, 0–0, 2–0)

Fotó: Fehérvári Titánok / Soós Attila

A rovat legfrissebb hírei