Kilenc emberrel nehéz


A harmincadik perctől emberhátrányban játszó Sepsi OSK-nak esélye sem a Hagi csapata ellen.

A Konstancai Viitorul – Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK csatával zárult a labdarúgó első osztály 17. játéknapja, amely egyben a háromszékiek új trénerének Leo Grozavu első találkozója is volt.

Az összecsapást viszont nagyon rosszul indították a piros-fehérek és már a negyedik percben hátrányba kerültek, miután egy szögletet követően Ghita bólintott a hálóba. A folytatásban összekapta magát az OSK és a 27. percben a hazaiak védelmi hibáját kihasználva Safranko egyenlített.

Alig hat perc leforgása alatt nagyot fordult a világ. A 33. percbenv Tincu, majd a 36. percben Bouhenna kapta meg második sárgáját és jutott a kiállítás sorsára. Ebben pedig alaposan benne volt Coltescu játékvezető keze is, véleményes laposztogatásai miatt. Kilenc emberrel pedig borzasztó nehéz dolga volt az OSK-nak. A szünetig ugyan megúszták kapott gól nélkül, ám a fordulást követően változott a helyzet.

A második félidőből, alig telt el hét perc Munteanu vezetéshez juttatta a Gheroghe Hagi által dirigálta hazaiakat. A kegyelemdöfést a hajrára tartogatták a hazaiak, amikor a 79., illetve 86. percben betaláltak végleg lezárva a meccset.

Győzelmével a Viitorul feljött a második helyre két pontra a Kolozsvári CFR mögé, míg a Sepsi OSK még egy helyet visszacsúszva már csak a 11. helyen áll.

Labdarúgó 1. Liga, 17. forduló

FC Viitorul – Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK 4–1 (1–1)
Gólszerzők:
Ghiță (4.), Munteanu (52.), Rivaldinho (79.), Matei (86. - büntetőből), illetve Safranko (27.).
Kiállítva: Tincu (33.), Bouhenna (36.).
Sepsi OSK: Niczuly – Kilyén, Bouhenna, Diakhite, Ștefan – Vașvari, Tincu, Velev, Andrezly (Deaconu, 63.) – Carnat (Adebanjo, 40.), Safranko (Konongo, 84.). Edző: Leo Grozavu.

A rovat legfrissebb hírei